28.02.2020 - 09:50
|
Actualització: 28.02.2020 - 10:50
La Joventut és mal educada, menysprea l’autoritat, no respecta els majors, parla mentre hauria de treballar, contradiu els pares i tiranitza els mestres. Aquestes són algunes paraules que escoltem als adults sobre el jovent. Tanmateix, els i les joves tenen somnis i metes. Moltes vegades eixes actituds rebels i d’inconformisme són les que els porten a aconseguir les coses que es proposen.
La nostra joventut és una de les generacions més preparades de la història i ha experimentat en les seues pròpies carns l’atur, la dificultat d’accés a l’habitatge, la violència de gènere, el consumisme. Elles i ells pateixen i nosaltres, com a administració pública, tenim la responsabilitat d’oferir polítiques públiques que donen resposta als problemes que els preocupen.
Precisament per això, hem desenvolupat juntament amb la Universitat d’Alacant (UA) el 1r Pla de Joventut d’Ontinyent. Un pla fet per la joventut i per a la joventut.
El Govern de Jorge Rodríguez va ser pioner a impulsar mesures de participació ciutadana que permeteren de decidir a la ciutadania com volien que fóra la seua ciutat. Seguint aquesta mateixa política, vam creure convenient que aquest pla tinguera la participació del jovent perquè ens contara què necessitava la seua ciutat. Els i les joves d’Ontinyent tenen veu pròpia i calia escoltar-la.
El pla que presentàvem aquesta setmana és fruit de la investigació sociològica en tots els àmbits que afecten aquesta etapa. És un pla que ens permetrà de dissenyar les polítiques públiques per als pròxims quatre anys perquè en un context com l’actual d’incertesa i de canvi constant és necessari reforçar les polítiques públiques en matèria de joventut per a dotar el nostre jovent de les oportunitats i ferramentes necessàries per a garantir el seu futur formatiu i laboral a la nostra ciutat.
Volem que el nostre jovent dispose de totes les garanties per a participar plenament en la societat i, per això, en aquest pla es treballaran àrees com l’educació formal i no formal, l’accés a l’ocupació, la cultura, la participació, la mobilitat, la desigualtat de gènere o els hàbits saludables. Grans àrees que ens acostaran cap a eixe Ontinyent que estem treballant des de l’equip de govern per a assolir un Ontinyent amb igualtat d’oportunitats per a totes i tots.
És per això que, el govern d’Ontinyent sempre vol anar més enllà. En aquest sentit, estem impulsant la creació de centres d’oci a diversos barris com a Sant Rafael, Sant Josep o Poble Nou; espais on els i les nostres joves podran socialitzar i desenvolupar un oci juvenil on compartir vivències i inquietuds. Així mateix, treballem una programació d’activitats durant tot l’any. Des de la Regidoria oferim alternatives a la nostra joventut perquè puguen desenvolupar relacions sanes i positives, especialment en un moment on els i les joves cada vegada volen més independència.
A Ontinyent, podem dir que el nostre jovent és afortunat perquè compta amb una programació estable i alternatives per a gaudir dels moments d’oci. De fet, ja estem rebent joves d’altres municipis de la Vall d’Albaida per poder gaudir de tota l’oferta impulsada des de l’Ajuntament. És el seu moment i no podem deixar-los de banda. La joventut d’Ontinyent ens necessita per a continuar sent una ciutat atractiva per a viure, estudiar i treballar perquè no són el futur de la ciutat, sinó el present.
Jordi Vallés · Regidor de Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent