“Patrimoni contra les cordes”: una exposició sobre elements patrimonials valencians amenaçats

  • Realitzada per la Federació d'Instituts d'Estudis Comarcals i l'IEVA, es pot visitar a la sala Joan de Joanes de Bocairent fins al 4 de juliol

VilaWeb
24.06.2021 - 15:46
Actualització: 24.06.2021 - 17:46

Des d’aquest dimecres es pot visitar a la sala Joan de Joanes de Bocairent l’exposició Patrimoni contra les cordes, instal·lada per la Federació d’Instituts d’Estudis del País Valencià i l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, i realitzada en col·laboració amb diversos centres d’estudis locals i comarcals.

L’exposició es planteja amb diversos objectius. D’una banda es proposa de donar a conéixer i denunciar alguns dels elements patrimonials més amenaçats; i alhora vol difondre i reivindicar el treball dels centres d’estudis locals i comarcals i, per extensió, de la federació. A més, l’exposició s’ha preparat com un element de cohesió d’aquests centres i de vertebració territorial.

De moment, en l’exposició ja han participat dotze centres d’estudis: l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, el Centre Alcoià d’Estudis Històrics i Arqueològics, l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, el Centro d’Estudios Requenenses, el Centro de Estudios La Serranía, el Centre d’Estudis del Maestrat, l’Associació Cultural Centelles i Riusech (Oliva), el Instituto de Estudios Comarcales de la Hoya de Buñol-Chiva, el Instituto Cultural y de Estudios del Rincón de Ademuz, l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Horta Sud, l’Asociación Cultural Las Alcublas i l’Asociación Cultural Serratilla (Utiel).

Cadascun d’aquests centres ha treballat dos elements patrimonials, històrics o naturals, materials, immaterials, mobles o immobles. En el cas de la Vall d’Albaida, s’hi han recollit la xarxa fluvial de la comarca i el castell de Xiu de Llutxent, amb algunes dades bàsiques i una breu descripció que permet conéixer i entendre’n la vàlua.

 

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem