Professionals dels Serveis Socials d’Atenció Primària de la Vall d’Albaida han constituït un grup de treball per a participar en la implementació del model de prestació dels serveis socials municipals que a partir d’ara té la possibilitat de gestionar la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per als pobles de menys de 5.000 habitants.

En una reunió celebrada dijous passat, representants d’aquests professionals dels municipis que ara poden coordinar-se amb l’empara de la Mancomunitat, van acordar de crear aquest grup de treball i posar-lo a disposició de l’ens comarcal per a aportar les seues experiències i donar suport a la gestió comarcal dels serveis socials de les localitats que no arriben a 5.000 habitants, 30 dels 34 de la comarca.

Aquests professionals volen acostar a la institució la visió professional de les necessitats i sobre la possible planificació i organització del sistema, ‘potenciant sempre la proximitat amb els veïns i veïnes de les nostres localitats’, com han explicat en un comunicat.

La Llei de Mancomunitats de la Generalitat permet ara l’assumpció d’aquesta competència per part de la Mancomunitat de la Vall, cosa que faria acomplir un altre dels punts fundacionals de l’ens, tot i que són els ajuntaments els que s’hi poden adherir, o crear ‘mancomunitats’ amb grups de pobles que sumen més de 5.000 veïns.

La gestió mancomunada per a tota la comarca és la que defenen aquests professionals, que reclamen estar presents en el disseny de l’estructura futura de la prestació de Serveis Socials per la Mancomunitat de Municipis “per a organitzar i optimitzar els recursos dels municipis que opten en el legítim i lliure decisió de cedir les competències en matèria de Serveis Socials a la Mancomunitat”.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.