La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) tindrà a punt a finals de juny el llibre d’estil dels nous mitjans públics valencians, per al qual han començat aquest aquest dimarts els treballs de redacció, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

La comissió encarregada de redactar el llibre d’estil es va reunir dimarts a Burjassot, formada per set membres, entre els quals la periodista de Carrícola i professora associada de Periodisme de la UV, Remei Blasco. Amb ella, en formen part Rafa Xambó, membre del Consell Rector de la CVMC, qui actuarà com a president; Josep Palomero, de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua; Nathalie Torres, sotsdirectora general de Política Lingüística; Rosa Maria Agost, degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I de Castelló; i Anna Peña, llicenciada en Periodisme i màster en xarxes socials. Com a secretari actuarà Josep Garcia Illa, tècnic lingüístic de la Direcció General de Plurilingüisme i Gestió del Multilingüisme.

En aquesta primera reunió s’ha acordat de constituir dos grups de treball: un, centrat en temes purament de llengua, i l’altre destinat a establir els criteris periodístics i d’estil. Segons la CVMC, aquest grup s’encarregarà de fixar les normes de la redacció periodística ajustada al mitjà i al gènere. En aquest punt, s’establiran les recomanacions deontològiques que tenen a veure amb el tractament de temes de gènere, xenofòbia, terrorisme o d’emergències, per exemple.

El llibre d’estil es publicarà a la pàgina web de la corporació. Des de la Direcció General de la Societat de Mitjans s’ha afirmat que el llibre d’estil és ‘una de les accions més importants de les que s’han de fer aquests mesos previs a l’inici de les emissions, ja que l’hauran de complir tots els continguts que s’oferesquen en qualsevol dels mitjans de la societat’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]