Tanquen la taquilla de l’estació d’Ontinyent per a comprar els bitllets de tren

  • Només es podran adquirir a través de les màquines expenedores

VilaWeb

Redacció

02.01.2020 - 16:29
Actualització: 02.01.2020 - 17:29

Renfe i Adif han començat el tancament de les taquilles en 12 localitats del país, la qual cosa suposa la desaparició del servei de venda presencial de bitllets en totes aquestes estacions. Una d’aquestes estacions és la d’Ontinyent, l’única de la comarca on encara hi havia aquest servei.

El sindicat CGT ha criticat que la decisió presa per aquestes empreses públiques s’haja pres ‘sense avís previ’ i aprofitant la ‘nocturnitat’ del període vacacional de Nadal.

Segons l’organització, el tancament de taquilles ‘aprofundeix en l’afebliment del ferrocarril públic’ i respon a ‘criteris mercantilistes de dubtosa rendibilitat’, en considerar que la recaptació ‘supera amb escreix’ les despeses que comporta el manteniment d’aquests serveis.

El sindicat explica que els més perjudicats per ‘seran aquells que per edat o per economia no puguen accedir als sistemes de venda als quals les empreses volen desviar a aquests usuaris’. A més, afigen que en el cas que l’usuari puge al tren amb la idea de comprar el bitllet a un interventor però no puga fer-ho perquè no n’hi haja, en cas d’accident, l’assegurança obligatòria de viatgers no el cobrirà per no tindre un títol vàlid de transport.

Per la seua banda, en declaracions al programa Les notícies del matí d’ÀPunt, Samuel Martínez, portaveu de la plataforma Indignats amb Renfe, ha assegurat que es tracta ‘d’una estratègia més per a enfonsar el ferrocarril convencional i donar totes les inversions a l’alta velocitat, deixant morir línies com la de Conca o la d’Alcoi’. Martínez ha lamentat el perjudici que impliquen aquestes mesures per a la gent gran que no està familiaritzada amb les noves tecnologies: ‘Rodalia és un servei que gasten moltíssimes persones grans per a desplaçar-se i usar serveis públics com la sanitat’.

En un comunicat, Renfe ha anunciat que, amb caràcter general, només assumirà la venda presencial de bitllets a les estacions que tinguen una mitjana diària de més de 100 viatgers que pugen al tren i un ‘volum determinat de vendes en taquilla’, de manera que els usuaris els hauran de comprar en les màquines de les estacions o dels trens.

A més de la d’Ontinyent, les estacions afectades són les de Camporrobles, Altafulla-Tamarit, Bell-lloc d’Urgell, Cervera, Flix, Montblanc, Riba-Roja d’Ebre, Tàrrega, Valls, Mora la Nova i Ribes de Freser. A tot l’estat, seran més de 150 les estacions en aquesta situació.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem