08.10.2015 - 12:03
|
Actualització: 08.10.2015 - 14:03
Redacció/EP La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, es reuní aquest dimecres amb representants d’onze entitats financeres, entre les quals Caixa Ontinyent, per abordar un document amb mesures que han de dur a terme, dins el marc de la Taula de Prevenció dels Desnonaments .
En la trobada es va instar les entitats financeres a comprometre’s a ‘no fer cap despatxament en habitatges habituals de persones que es troben en una situació de vulnerabilitat especial, fins que entre en vigor la nova Llei de la Funció Social de l’Habitatge de la Generalitat Valenciana’ i, a més, també se’ls ha demanat que ‘esgoten totes les vies de negociació’.
A aquesta reunió hi van assistir, a més de Caixa Ontinyent, Bankia, Caixabank, Banc Sabadell, BBVA, Banco Santander, Ibercaja, Caixa Popular, Cajamar Caixa Rural, Kutxabank, i UCI, entitats financeres que també formen part de la Taula de Prevenció dels Desnonaments, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.
D’altra banda, en el document que s’ha lliurat a les entitats financeres també s’especifica que s’han de comprometre a col·laborar, mitjançant un interlocutor amb la Mesa per a la Prevenció de Desnonaments, de totes aquelles situacions d’impagament que puguen suposar ‘un risc per la pèrdua de l’habitatge habitual del deutor’.
L’objectiu és que es ‘posen en marxa tot els canals de mediació per trobar una solució al problema’, ha ressaltat. Finalment, des de la conselleria també s’ha sol·licitat a les entitats financeres que ‘oferisquen els habitatges que disposen per a ser destinades com a lloguer assequible i lloguer social’, en el marc del Fons Social d’Habitatge i d’acord amb els convenis que subscriga amb la Generalitat Valenciana.
Mesa de prevenció dels desnonaments
El 29 de setembre passat, la Conselleria d’Habitatge va constituir la Taula de Prevenció dels Desnonaments amb l’objectiu d’establir un marc de diàleg, col·laboració i recerca de solucions efectives a les situacions com a conseqüència del sobreendeutament o dificultat per fer front als pagaments de la hipoteca de l’habitatge habitual.
En aquesta primera reunió, els més de 40 representants de diferents entitats socials, financeres i institucionals van establir les línies de treball per poder actuar de forma coordinada i evitar així els desnonaments mitjançant la recerca de fórmules proposades per totes les parts implicades.
Amb el mateix objectiu, la conselleria va convocar el 5 d’octubre passat, el Consell Assessor de la Llei de la Funció Social de l’Habitage, òrgan consultiu que dóna suport als treballs d’elaboració i tramitació de la futura Llei que proporcionarà un nou marc jurídic a l’habitatge com a dret humà.