31.08.2017 - 09:43
|
Actualització: 31.08.2017 - 11:43
La creació de la Càtedra Universitària per a la Innovació i Configuració de Territoris Intel·ligents, la primera que ofereixen conjuntament les universitats de València i d’Alacant i que s’implantarà a Ontinyent, ha fet una nova passa amb la signatura dijous passat del conveni que permetrà d’engegar-la. El document el van signar els rectors Esteban Morcillo de la Universitat de València; Manuel Palomar de la d’Alacant; Jorge Rodríguez com a batle d’Ontinyent; Vicente Penadés, director general de Caixa Ontinyent; i Vicent Coll, gerent de l’empresa ESET Espanya.
La càtedra disposarà d’una dotació de 30.000 euros i aplegarà un grup d’investigadors que desenvoluparan un pla per la innovació social i empresarial destinat a enfortir la capital de la comarca com a ‘ciutat intel·ligent’, i alhora servirà per preparar les auditories biennals que ha de passar en tant que Ciutat de la Ciència i la Innovació. A més, aquests tècnics treballaran en projectes amb què optar a fons europeus i faran activitats formatives, culturals, d’investigació i de projecció universitària orientades al coneixement i la difusió permanent del desenvolupament territorial d’Ontinyent, especialment de la innovació, com ara investigacions, jornades i cursos de formació i publicacions entre més.
Vicente Cerveron, enginyer en Informàtica i professor titular de Ciències de la Computació de la Universitat de València; i Josep A. Ybarra, Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials i Catedràtic en el Departament d’Economia Aplicada i Política Econòmica de la Universitat d’Alacant, seran els directors de la càtedra de la qual el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, n’ha destacat que permetrà ‘aliar-se i interaccionar el teixit productiu, l’administració pública i universitats’. Per la seua banda, el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, va remarcar en l’acte de la signatura que el conveni ‘respon a les necessitats del territori d’Ontinyent’.
En la seua intervenció, el batle d’Ontinyent ressaltà que amb la càtedra s’aconsegueix ‘una estructura acadèmica estable destinada a estudiar les capacitats innovadores del nostre territori’, mentre que el director general de Caixa Ontinyent, Vicente Penadés, la posà com a exemple de les iniciatives a què l’entitat vol donar suport a través ‘dels nostres coneixements sobre economia’ i de l’Obra Social i aprofità per agrair a Rodríguez el lideratge en aquesta proposta. Per la seua banda, Vicent Coll, va mostrar-se satisfet en nom d’ESET Espanya per haver estat invitats ‘en un projecte tan important per a la ciutat’.