El tèxtil valencià, primer a implementar la ferramenta de diagnòstic estratègic Masde presentada a Ontinyent

  • Dissenyada per l'Ivace per a fomentar la planificació estratègica en les empreses

VilaWeb
(Fotografia: @ateval)

Redacció / EP

26.10.2021 - 14:57
Actualització: 26.10.2021 - 16:57

El sector tèxtil valencià serà el primer a implementar l’eina de diagnòstic estratègic Masde (Mecanisme d’Anàlisi Sectorial Empresarial), dissenyada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) per a fomentar la planificació estratègica en les empreses, presentat aquest dilluns a Ontinyent.

Es tracta d’una eina “pionera a escala internacional” que “sorgeix de la necessitat d’impulsar la reflexió estratègica en el si de les empreses i de contrastar-la en un context de cooperació amb els agents rellevants del sector com són el seu clúster i institut tecnològic”, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresària, Júlia Company, la secretària general d’Economia Sostenible, Rebeca Torró, i el president de l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), Pepe Serna, van assistir ahir a l’acte de presentació a la seu de l’associació empresarial a la capital de la Vall d’Albaida.

L’Ivace ha signat un conveni de col·laboració amb ATEVAL per a la implementació de les dues primeres fases d’aquest nou mecanisme –un qüestionari digital per a les empreses i tallers formatius– en 60 les empreses seleccionades.

El conseller d’Economia Sostenible ha indicat que el mercat econòmic actual obliga les empreses “a passar de l’operatiu a l’estratègic”. “La presa de decisions de manera àgil i encertada s’ha convertit en una realitat necessària. Per a fer-ho bé, és important que les empreses tinguen una bona planificació estratègica”, ha assenyalat.

Per part seua, el president d’ATEVAL, Pepe Serna, ha considerat que ‘Masde’ és un projecte “il·lusionant per al sector”, atés que “permetrà a les empreses iniciar un projecte d’adaptació i de millora que els permetrà de ser més competitives i d’afrontar tots els reptes que es presenten en el futur immediat”.

Rafa Climent ha anunciat que l’Ivace estrenarà l’any vinent ‘Masde’ en deu sectors estratègics més del País Valencià “per a continuar treballant” en la “defensa i voluntat de tindre un teixit indústria forta, innovador i sostenible”.

‘Masde’ funciona amb la coordinació i cooperació de quatre actors: l’empresa, el clúster del sector, el centre tecnològic i l’Ivace. La primera fase consisteix en “un complet qüestionari ‘en línia’ dirigit a les empreses que permetrà d’analitzar de manera detallada la situació de sis àrees estratègiques per a les organitzacions com són el talent i el capital humà, mercats, sistemes de producció i innovació, estratègia digital, anàlisi financera i model de negoci”.

L’informe resultant del qüestionari serà visat, assessorat i (si cal) completat pel clúster del sector (visió empresarial), el centre tecnològic (visió tècnica) i finalment pels tècnics de l’Ivace.

“Aquest informe permetrà a la patronal i a l’institut tecnològic disposar amb més detall de la situació del sector”, ha afegit Climent, que ha apuntat que “per a les empreses serà la millor targeta de presentació que els facilite l’obtenció de recursos financers”. A més, ha exposat que per a l’administració serà “el punt de partida per a definir ajudes futures per a la transformació estratègica”.

El conseller ha manifestat que “el compromís i responsabilitat de l’administració pública implica ajudar les empreses i les persones emprenedores a tindre les eines més bones per a poder accedir al millor finançament”. “El mecanisme ‘Masde’ n’és una”, ha assegurat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem