Un ex-alt càrrec de Divalterra atribueix el seu contracte a Ricard Gallego, cap de gabinet de Rodríguez

VilaWeb
Ricard Gallego, a l'esquerra, en la tornada a l'ajuntament d'Ontinyent després de la detenció en l'operació Alqueria. Foto: EFE
Redacció / EP
07.06.2019 - 18:04
Actualització: 07.06.2019 - 20:04

Miguel Ángel Ferri, un dels cinc ex-alts càrrecs del PSPV-PSOE les contractacions dels quals en l’empresa pública Divalterra investiga el Jutjat d’Instrucció número 9 de València, ha declarat que el lloc de directiu li’l va oferir Ricard Gallego, el llavors cap de gabinet de l’ex-president de la corporació i actual batle en funcions d’Ontinyent, Jorge Rodríguez. Un altre dels cinc, Salvador Femenia, ha explicat que el va contractar l’ex-gerent i ex-diputat socialista Josep Ramón Tiller.

Segons ha avançat Europa Press, Ferri ha respost d’aquesta manera al fiscal Anticorrupció Pablo Ponce, a les preguntes del qual sí que ha respost, a més de les qüestions plantejades pel jutge i la seua defensa. La mateixa estratègia l’ha seguida Femenia, mentre que els altres encausats citats aquest divendres s’han acollit al dret de no declarar.

Tant Ferri com Femenia han manifestat davant el jutge que no sabien que les seues contractacions suposaren cap mena d’irregularitat i que se’n van assabentar quan ho van veure en premsa i en el sumari.

Europa Press ha citat també altres fonts segons les quals Ferri ja era el director de l’Escola Taller Municipal d’Ontinyent en 2011, i que el van proposar per al càrrec de Divalterra pel bon treball que havia fet en aquest organisme municipal.

També han negat saber que existien informes en contra de les seues contractacions i han apuntat que la llavors co-gerent de l’empresa pública per part de Compromís, Agustina Brines, els va dir que només hi havia irregularitats de tipus administratiu.

Els ex-directius de l’empresa pública que han comparegut aquest davant el jutge que instrueix el cas Alqueria són els cinc que va nomenar el PSPV: els responsables de Regeneració de Zones Verdes, Manuel Carot, qui va fer d’assessor socialista; Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri; de Gestió Forestal i del Medi Rural, Salvador Femenia, batle de l’Alqueria de la Comtesa; de l’Àrea d’Estudis i Planificació Estratègica, Víctor Jiménez, primer edil en funcions del PSPV de Rocafort; i de Regeneració de Zones Verdes, Vicente Lucas Ferrando, secretari general del PSPV de la Foia de Bunyol i qui va renunciar als 15 dies de ser nomenat per al càrrec.

Dilluns passat va ser el torn dels càrrecs investigats que corresponen a Compromís, i que es van negar a declarar. Segons un d’ells, José Luis Melero, van prendre aquesta decisió perquè no sabien de què se’ls acusa. En principi ja s’han completat totes les diligències previstes en la instrucció del cas.

Sense capacitat de firma

A preguntes del fiscal sobre si disposaven de firma en el compte bancari de Divalterra o capacitat de signar contractes han dit que no. També han negat haver participat en els anomenats Consells de Direcció, l’òrgan que, segons un informe pericial inclòs en el sumari, no estava contemplat en els estatuts de l’empresa pública i al qual assistien els consellers de PSPV, Compromís, l’assessor Jorge Cuerda i els llavors gerents de Divalterra i que feia funcions de ‘direcció i control’ de la societat al marge del d’Administració.

Per aquestes contractacions estan encausats per prevaricació i malversació l’ex-president de la corporació Jorge Rodríguez i sis ex-alts càrrecs més: Ricard Gallego, cap de gabinet de Rodríguez; el secretari lletrat del Consell d’Administració de Divalterra, Jorge Cuerda; Manuel Reguart, assessor de Rodríguez, i els dos directors gerents: Xabier Albentosa i Agustina Brines, a més dels nou directius contractats suposadament de manera irregular.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem