Un llibre reivindica la memòria i el protagonisme de les dones d’Albaida de la segona meitat del segle XX

  • '60 anys de vides enllaçades' recupera la vida quotidiana, en primera persona, de les dones nascudes el 1957

VilaWeb
Redacció
18.04.2018 - 18:29
Actualització: 18.04.2018 - 20:29

La professora emèrita de la Universidad de Alcalà de Henares, Inmaculada Penadés, presentarà dissabte vinent el llibre ‘60 anys de vides enllaçades’, un treball que ella mateixa ha supervisat amb la col·laboració de la professora de Secundària Imma Descalç.

La publicació és el resultat d’un seguit de reunions que un grup de dones, de la quinta del 1957, han mantingut  al llarg de tot l’any 2017, en les quals han compartit experiències que ara eixiran a la llum en un llibre d’imatges i relats. Es tracta d’un grup de veïnes d’Albaida, nascudes a la ciutat o que hi viuen per haver-s’hi casat, i també d’altres de localitats pròximes que hi tenen molta relació per diversos motius.

Les reunions responien a la voluntat de sentir-se actives socialment, davant la participació que han tingut els homes com a festers als 20, 40 i 60 anys, i que elles com a dones no han pogut tindre. Per això ara han dit prou i s’han volgut organitzar encara que fóra sense cap activitat cultural o festiva promoguda de manera tradicional en el poble, amb una actitud que volia també reclamar el seu protagonisme en la societat que va viure l’anomenada Transició.

De les trobades va sorgir la idea de publicar el llibre on recollir les anècdotes i històries personals amb relats i imatges de la infància, adolescència, joventut i maduresa, amb un objectiu clar: incrementar els vincles i lligams entre elles i compartir-ho amb tota la població. A més, volen explicar com van sorgir de la foscor dels anys del franquisme, com van viure períodes de molt de treball, altres d’una certa  de bonança econòmica… fins ara. També volen que el llibre servisca per recordar i transmetre tradicions, personatges i paratges naturals que ja són només record i contar-ho als fills, als néts. I tot això, amb la reivindicació del paper de les dones de mitjans del segle passat fins l’actual, que es neguen a quedar al marge de la història.

L’acte de presentació serà dissabte 21 d’abril, a les 13.00, al Centre de la Dona-Espai d’Igualtat (antic Llavador).

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem