Un superàvit de més d’un milió d’euros confirma la tendència de recuperació econòmica d’Albaida

  • El romanent de tresoreria de quasi dos milions d'euros ha permés començar a pagar deutes de l'empresa pública en liquidació Gestiona

VilaWeb
Redacció
02.03.2019 - 18:01
Actualització: 02.03.2019 - 19:01

L’Ajuntament d’Albaida ha tancat l’exercici econòmic de 2018 amb un superàvit de finançament de més d’un milió d’euros i un romanent de tresoreria superior a 1,9 milions d’euros, un 59% més que en l’exercici anterior.

Aquestes dades representen ‘la confirmació de la recuperació de les finances municipals’, segons fonts oficials del consistori albaidí. En aquest sentit, el batle Josep A. Albert s’ha mostrat molt satisfet ‘pels resultats obtinguts que confirmen que anem pel bon camí’. Entre aquests resultats subratlla ‘que hem sigut capaços de fer front a la totalitat del pagament a proveïdors que teníem pendent i garantir als proveïdors que Albaida paga dins els terminis legals, i en una mitjana de 6 dies.’

Albaida ha reduït en dos anys l’impagament d’1,5 milions d’euros als 450 euros. ‘La renegociació del deute ens ha facilitat generar importants romanents econòmics fruit de la rebaixa anual dels interessos a pagar, prop de 1.000 euros al dia, la qual cosa afegida a la contenció de la despesa, ens han permés de posar-nos al dia amb els proveïdors, de forma que les persones i empreses que treballen amb l’Ajuntament d’Albaida, moltes d’elles del poble, tinguen garanties de cobrament ràpid, i treballen amb tranquil·litat, la qual cosa també millora les expectatives de les pròpies empreses’, ha explicat Albert.

D’altra banda, el romanent de tresoreria de quasi dos milions d’euros permetrà d’afrontar un dels grans problemes de l’administració d’Albaida, com és l’empresa pública en liquidació Gestiona. Sobre aquesta qüestió, el batle ha informat que en 2018 s’han començat a pagar despeses pendents, ‘especialment a persones i empreses locals que arrossegaven deutes amb la societat mercantil local en liquidació de feia anys’, i assegura que ‘podrem fer front a la totalitat dels deutes amb empreses i persones aquest exercici 2019, que és una de les prioritats econòmiques per enguany.’

El  batle ha remarcat que passar d’un deute a proveïdors i bancs de més de 19 milions d’euros en 2012, quasi un 400% dels ingressos de tot l’any, a situar-se per davall del 200%, ‘amb un esforç importantíssim per a l’Ajuntament i per al nostre poble’, fa preveure ‘un futur prometedor per a la nostra ciutat’.

Segons el Pla d’Ajust Economicofinancer, Albaida es situarà per davall del límit legal del 110% a finals del 2021. ‘El que hem fet durant aquesta legislatura és posar ordre i claredat en tots el comptes i deutes de l’ajuntament i establir un pla de pagament assumible, però que continua avançant any a any en eixa reducció; primer han estat les persones i les empreses i ara li toca als bancs. En definitiva el Pla d’Ajust ha donat seguretat i viabilitat econòmica al d’Albaida, essent la guia d’actuació per a un futur positiu per a la ciutat.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem