27.08.2018 - 22:40
|
Actualització: 28.08.2018 - 00:40
Emergències activarà una Oficina Única Postemergència que s’encarregarà de gestionar les peticions dels diferents ajuntaments afectats per l’incendi de Llutxent, promoure els convenis necessaris amb altres administracions i fer un seguiment de l’evolució de totes les actuacions de tornada a la normalitat i execució de la concessió d’ajudes
El director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José M. Ángel, ha presidit a l’Ajuntament de Gandia la reunió extraordinària de la Comissió Interdepartamental per al Seguiment i la Coordinació de la Postemergència, a què han assistit el secretari de Medi ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat, Fran Quesada, i les direccions generals de les conselleries implicades en els treballs a efectuar al territori afectat per l’incendi.
A més d’aquests departaments del govern han assistit també les autoritats mumicipals de Llutxent, Pinet, Quatretonda, Gandia, Ador, Barx, i Ròtova, municipis la superfície dels quals es va veure afectada per aquest foc.
Ángel ha explicat que s’ha fet aquesta trobada ‘com a element fonamental per a anar recuperant la normalitat, tal com s’ha fet en les últimes ocasions en què algun territori ha passat per una situació que demana una resposta immediata i d’acord amb els danys patits.’
L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha dut a la comissió la proposta d’acord del Consell perquè comencen les actuacions per a pal·liar els danys de l’incendi i activar l’Oficina Única Postemergència que s’encarregue de gestionar les peticions dels diferents ajuntaments, promoure els convenis necessaris amb altres administracions i fer un seguiment de l’evolució de totes les actuacions i l’execució de la concessió d’ajudes.
Quant a l’esborrany de l’acord, té com a objectiu ‘atendre els municipis afectats en funció dels danys que vagen quantificant-se’. Des del moment en què s’aprove el decret, ha explicat Ángel, ‘els ajuntaments tindran un termini de 45 dies per presentar totes les peticions. Aquestes ajudes seran finançades a càrrec del fons de contingència previst en el Pressupost de la Generalitat.
La Mesa de Concertació, en què hi tindran cabuda els voluntaris i les propostes recollides en el Projecte Fènix començarà a funcionar en un parell de setmanes.
Actuacions urgents
En la comissió interdepartamental s’ha informat de la memòria de les actuacions d’emergència que es duran a terme en les zones afectades al terme municipal de Gandia en terrenys tant de propietat pública com privada de les urbanitzacions Montesol, Montepino, Las Cumbres i alguns disseminats.
Aquestes actuacions urgents es deriven dels primers estudis sobre el terreny que ha fet l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències que tenen com a objectiu eliminar els arbres cremats per evitar que caiguen. El pressupost general d’execució d’aquestes actuacions d’emergència és de 410.991 euros.