Vint-i-cinc anys del mural ‘Estimem la nostra llengua’ d’Escola Valenciana

  • El campus universitari d'Ontinyent en té un exposat amb 'mariscalets' pintats a l'escola Lluís Vives de la ciutat

VilaWeb
Mural 'Estimem la nostra llengua' a l'entrada de l'edifici històric del campus d'Ontinyent de la UV
Redacció
08.06.2020 - 16:50
Actualització: 08.06.2020 - 18:50

La Facultat de Magisteri de la Universitat de València ha habilitat un espai en el seu web per a reunir records dels participants en l’elaboració del mural ‘Estimem la nostra llengua’, realitzat amb 513 figures pintades per escoles d’ensenyament en valencià ara fa vint-i-cinc anys, amb motiu del desé aniversari de les Trobades d’Escoles en Valencià.

Entre la informació que ja s’hi ha publicat hi ha la referent al petit mural fet amb aquestes peces instal·lat al campus d’Ontinyent.

El gran mural s’exposa de manera permanent, repartit entre el vestíbul i la Sala de Juntes de la Facultat de Magisteri, i va ser obra del dissenyador Xavier Mariscal, en col·laboració amb l’artista faller Manolo Martín, que van concebre una sèrie de peces per a la celebració d’aquest acte d’Escola Valenciana.

El 6 de maig de 1995, en la Trobada d’Escoles en Valencià celebrada a l’Albereda de València, cadascuna de les escoles participants en la iniciativa va portar la seua peça, triada entre les que els alumnes havien pintat. En paraules dels organitzadors d’aquell acte: ‘El mural és la concreció de l’esperit d’Escola Valenciana, la visualització de totes aquelles personetes-mariscalets que a l’escola i des de l’escola han aprés a voler la nostra llengua’.

Escola Valenciana va cedir més tard el mural a l’antiga Escola de Magisteri Ausiàs March de la Universitat de València al barri de Montolivet, on la va mantenir fins que es va traslladar a la nova facultat en 2010.

El mural a Ontinyent

A Ontinyent s’exposa un mural fet també amb aquestes figuretes. Són algunes de les que els alumnes de l’escola Lluís Vives van pintar i que havia guardat la mestra i impulsora d’Escola Valenciana Empar Granell. Primer es van exposar a la mateixa escola, i quan Ontinyent va acollir els estudis de Magisteri, es van traslladar a l’edifici històric del campus universitari.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem