05.11.2018 - 09:16
|
Actualització: 05.11.2018 - 10:16
El cuiner alemany Bernd H. Knöller i el fotògraf Xavier Mollà són els autors del llibre Unánime, un volum que aplega els dos oficis i en què l’ontinyentí mostra fotografies de la seua obra personal que tenen relació amb la gastronomia. Publicat el mes de maig passat, aquest dilluns 5 de novembre es presenta a les 20.00 a l’estudi fotogràfic de Xavier Mollà a Ontinyent (al número 148-baix del carrer del Dos de Maig).
En el llibre, Mollà reflecteix en 155 fotografies l’estreta relació de Knöller amb la cuina i amb el respecte pel producte amb fotografies de les bases gastronòmiques del cuiner. Amb cinc capítols, el primer serveix per compartir les inquietuds dels autors amb entrevistes a cinc persones rigoroses i compromeses en l’ofici que expliquen les seues idees sobre el seu treball i la gastronomia.
Les imatges dels plats van acompanyades d’un text breu on el cuiner detalla els motius i alguns suggeriments del plat. El llibre es tanca amb les receptes de tots els plats.
No és el primer llibre elaborat entre el cuiner alemany i el fotògraf valencià. El 2013, tots dos van aconseguir el XVIII Gourmand World Cookbook Awards, en la categoria de cuina mediterrània pel llibre Ànima Mediterrània.