Un dels projectes presentats als pressupostos participatius és la construcció d'un carril-bici al port d'Albaida

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha rebut 387 propostes d’àmbit comarcal i 261 de caràcter autonòmic per als primers Pressupostos Participatius de la Generalitat, pels quals ara es pot votar al portal GvaParticipa.

Fins al 27 de juny vinent es pot donar suport a un màxim de deu propostes, tant d’àmbit autonòmic com de qualsevol de les àrees comarcals. En el nostre cas, s’han registrat 101 propostes a l’àrea de Comarques Centrals, que necessitaran 150 suports.

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat destinen 13,7 milions a projectes per a les Comarques Centrals

Entre els projectes registrats relacionats amb la Vall d’Albaida hi ha la construcció d’un carril-bici al port d’Albaida, la rehabilitació de l’antiga fàbrica de licors d’Aielo de Malferit, la millora dels voltants de l’embassament de Bellús, la digitalització dels llibres de festes de tots els municipis de la comarca, o l’adquisició de sòl per a la construcció d’habitatges de protecció oficial a Alfarrasí.

Les idees admeses han passat a la fase de suports en GVA Participa i les descartades a una pestanya secundària del mateix portal. Cadascuna de les iniciatives que no continuen el procés compten amb una referència explicativa que motiva la seua exclusió.

Quan acabarà la fase de suports, es farà una avaluació de les propostes; la publicació de preus; la votació dels projectes; i el 28 d’octubre es comunicaran les propostes que s’inclouran en els comptes de la Generalitat per a 2022.

Els primers Pressupostos Participatius de la Generalitat, per a l’exercici 2022, disposen de 125 milions d’euros que es distribueixen atenent criteris de població, pobresa i despoblació. A les Comarques Centrals es destinen 13,7 milions d’euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.