L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar) disposa ja des d’aquest dilluns 14 de gener de la nova depuradora de Bellús, en estar connectada a la xarxa elèctrica d’alta tensió.

La reivindicació d’aquesta depuradora ve de lluny. L’any 2014, el president Fabra va anunciar en una visita a la localitat que estaria en funcionament en 2015.

Avui s’ha fet l’acte formal de lliurament de la infraestructura a l’Epsar, amb la qual es preveu de donar solució a una reivindicació llargament esperada pels veïns, i resoldre el problema ambiental que provocava l’abocament de l’aigua residual procedent de la població, sense tractament adequat, al riu d’Albaida.

El secretari de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat, Fran Quesada, ha afirmat que ‘és una bona notícia per als habitants de Bellús’ i ha posat l’accent que l’Epsar ‘no solament atén les necessitats de les poblacions grans o mitjanes, sinó també de les menudes.’

La depuradora, dissenyada per a un cabal nominal de 150 m3/dia, i un cabal punta de 300 m3/dia en pretractament, té un tanc de regulació de cabals, un reactor biològic amb un sistema de biodiscs, decantador secundari i un filtre d’afinament de règim subsuperficial previ a l’abocament definitiu.

Les obres s’han completat amb el desviament del col·lector general existent fins a les noves instal·lacions, l’obra civil de l’edifici de control de la depuradora, la línia d’aigua i de fangs, la instal·lació dels equips electromecànics necessaris, i la reposició dels paviments i serveis afectats a la situació anterior a les obres.

Els treballs els ha fets la UTE Agricultors de la Vega-Depuración de Aguas del Mediterraneo SL, per un import de 477.489 euros.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.