Bellús disposa ja d’una depuradora nova

  • El govern de Fabra l'havia promesa per al 2015

VilaWeb
Redacció
14.01.2019 - 17:12
Actualització: 14.01.2019 - 18:12

L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (Epsar) disposa ja des d’aquest dilluns 14 de gener de la nova depuradora de Bellús, en estar connectada a la xarxa elèctrica d’alta tensió.

La reivindicació d’aquesta depuradora ve de lluny. L’any 2014, el president Fabra va anunciar en una visita a la localitat que estaria en funcionament en 2015.

Avui s’ha fet l’acte formal de lliurament de la infraestructura a l’Epsar, amb la qual es preveu de donar solució a una reivindicació llargament esperada pels veïns, i resoldre el problema ambiental que provocava l’abocament de l’aigua residual procedent de la població, sense tractament adequat, al riu d’Albaida.

El secretari de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat, Fran Quesada, ha afirmat que ‘és una bona notícia per als habitants de Bellús’ i ha posat l’accent que l’Epsar ‘no solament atén les necessitats de les poblacions grans o mitjanes, sinó també de les menudes.’

La depuradora, dissenyada per a un cabal nominal de 150 m3/dia, i un cabal punta de 300 m3/dia en pretractament, té un tanc de regulació de cabals, un reactor biològic amb un sistema de biodiscs, decantador secundari i un filtre d’afinament de règim subsuperficial previ a l’abocament definitiu.

Les obres s’han completat amb el desviament del col·lector general existent fins a les noves instal·lacions, l’obra civil de l’edifici de control de la depuradora, la línia d’aigua i de fangs, la instal·lació dels equips electromecànics necessaris, i la reposició dels paviments i serveis afectats a la situació anterior a les obres.

Els treballs els ha fets la UTE Agricultors de la Vega-Depuración de Aguas del Mediterraneo SL, per un import de 477.489 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any