Puig anuncia mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil

  • A través de l'Institut Valencià de Finances i de l'Agència Valenciana de la Innovació

VilaWeb
Redacció / EP
11.03.2019 - 17:56
Actualització: 11.03.2019 - 18:56

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat mesures per a millorar el finançament i la innovació de la indústria tèxtil a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) i de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). El Diari Oficial de la Generalitat publicarà aquesta setmana la línia de préstecs bonificats de l’IVF que impulsarà, entre més objectius, ‘la modernització i la transformació tecnològica de les nostres empreses’ per a ajudar-les ‘a créixer i ser més competitives’.

Puig ho ha avançat en una reunió amb representants del comité executiu del Consejo Intertextil Español, en què ha subratllat ‘que el sector del tèxtil valencià situat en un clúster a la Vall d’Albaida i l’Alcoià’, és important per a ‘tindre un territori més diversificat’, per la qual cosa ’s’ha d’ajudar aquelles empreses’ que han produït ‘una transformació enorme’.

Les ajudes, que inclouen línies per a pimes i grans empreses, desenvolupament sostenible i eficiència energètica, són per un màxim de 5 milions d’euros amb un període de fins a dos anys de carència, sense comissions i amb un interés de l’Euríbor entre el 0,2% i el 1,5%, i a més inclouen trams reembossables de fins al 15,7% del préstec concedit.

El cap del Consell ha assegurat que el sector tèxtil ‘té futur’ perquè ha estat ‘capaç d’actualitzar-se’ i ha destacat que, per aquest motiu, diverses empreses multinacionals del moble, el tèxtil i la confecció ‘compren els seus productes a companyies’ ubicades al País Valencià.

Puig ha detallat que l’Agència Valenciana de la Innovació compta amb iniciatives ‘molt potents’ que contribueixen a reforçar la capacitat d’innovació d’aquest sector, com ara el projecte Habitat Future, amb el qual la Generalitat espera dissenyar ‘els habitatges del futur des d’una perspectiva de les empreses que participen en la construcció’ mitjançant l’aplicació ‘de criteris d’innovació i disseny’.

Aquesta iniciativa fomenta la creació d’aliances estratègiques entre els agents del Sistema Valencià de la Innovació per a generar projectes que combinen ‘tant la part tècnica com la part creativa’, i compta amb la participació dels instituts tecnològics del tèxtil, la construcció i el moble així com l’associació de dissenyadors, el col·legi d’arquitectes valencià i les associacions ATEVAL, FEVAMA i ASCER.

El president afirma que també s’ajuda les empreses tèxtils ‘a entrar en altres àmbits’ amb iniciatives com Repair, una investigació en la qual col·laboren l’institut tèxtil Aitex i la Fundació la Fe per a desenvolupar teixits biomètrics com autoempelts en pacients amb cremades de segon i tercer grau.

A més, assegura que des de la Generalitat es treballa en la internacionalització a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a intentar accedir a nous mercats on abans ‘no teníem moltes oportunitats’, ja que això podria contribuir ‘a reposicionar un sector que ajuda a la reindustrialització’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any