L’AMPA de l’escola pública Bonavista d’Ontinyent començarà la setmana que ve una iniciativa destinada a combatre les aglomeracions de cotxes a la porta del centre escolar en les hores d’entrada i l’eixida dels alumnes.

De moment només de vesprada, i a partir del dimecres 20 de març, l’associació oferirà als xiquets la possibilitat d’acudir a l’escola en bicicleta sense haver-ho de fer en solitari per donar-los més seguretat. A partit de les 15.15, i en parades prèviament concertades, membres de l’AMPA aniran recollint els alumnes que hauran d’anar equipats amb casc i armilles reflectants per fer en grup el camí fins a l’escola, on s’hi han habilitat punts per a deixar les bicicletes. En acabar les classes, la comitiva tornarà, però ara en sentit invers per tornar als llocs de recollida.

La iniciativa pretén fomentar també l’autonomia dels xiquets i rebaixar la contaminació produïda pels cotxes i lluitar contra el canvi climàtic. Els alumnes que hi participen rebran regals abans del final de curs, i un reconeixement públic. Les inscripcions en aquesta proposta s’han de fer a través del whatsapp 625205018.