La moció per a millorar la neteja viària a Ontinyent proposada pel grup Compromís per Ontinyent en el darrer Ple de l’Ajuntament, la va tombar el partit que ostenta la majoria absoluta. Incomprensiblement, la nostra proposta només va tindre quatre vots favorables: dos de Compromís i dos del PP, enfront dels dèsset vots en contra de La Vall ens Uneix.

Sincerament, ens costa molt d’entendre l’actitud negativa del partit que ocupa el govern municipal davant una proposta que consistia a augmentar els dies de neteja dels nostres carrers; la identificació i actuació en zones especialment degradades del nucli urbà; la posada en marxa de campanyes de sensibilització per a fomentar actituds cíviques en tots els sectors de població, i l’impuls de les conductes adequades sobre la neteja d’excrements i orina dels gossos.

Com podrà comprovar qualsevol persona que transite habitualment per Ontinyent, la problemàtica sobre la qual plantegem diferents solucions no és cap invent. Es tracta d’una realitat que desgraciadament veiem cada dia la nostra ciutat, i que diversos veïns i veïnes ens han transmés tant personalment com a través de les xarxes socials.

Per aquest motiu, vam treballar la proposta i la vam defensar en el plenari municipal, amb l’ànim d’aportar solucions als problemes que afecten la ciutadania. Una proposta que fins i tot enllaçava amb accions que tenia previstes el govern municipal, segons les paraules del regidor de Neteja, Manolo Cuesta. Però així i tot, La Vall ens Uneix va votar en contra. Algú pot entendre per quina raó no es vol aprovar una iniciativa positiva per a Ontinyent? Sembla que l’únic problema de la proposta és que ha sigut idea de Compromís. No trobe cap altra explicació al vot en contra per part de la majoria absoluta governant, però considere lamentable que es rebutgen bones idees per qüestions estrictament partidistes.

D’altra banda, si el posicionament de La Vall ens Uneix va suposar una decepció, les reaccions a les xarxes socials orquestrades pel seu gurú de la manipulació van escalar al pòdium de l’esperpent. A més d’intentar intoxicar l’opinió pública dient mentides des del compte oficial del partit (acusacions falses, com ara que Compromís ataca al personal que treballa en la neteja viària), durant el cap de setmana va aparéixer misteriosament algun perfil fals de Facebook abocant falsedats i atacs personals que no tenien res a veure amb la proposta que nosaltres havíem plantejat en el plenari.

Per això, vull aprofitar aquestes línies per a aclarir, una vegada més, que la nostra proposta anava dirigida a reclamar una millor gestió de la neteja viària per part del govern municipal, i que no vam atacar en cap moment la tasca que fan els treballadors i treballadores de l’empresa concessionària del servei. Un equip humà que compleix de manera correcta amb el treball que se’ls encomana, i que compta amb tot el nostre reconeixement.

És molt trist que el partit que governa a Ontinyent, en compte d’acceptar les propostes i crítiques constructives dels grups de l’oposició, es dedique a manipular les nostres paraules per a intentar crear crispació i enfrontament amb la gent. Però tenint en compte que La Vall ens Uneix també va votar en contra de la nostra proposta pel compliment de les obres pendents d’Ontinyent Participa i de la proposta per a garantir l’emissió dels plenaris municipals per televisió, qualsevol podria pensar que, només per motius partidistes, renuncia a les aportacions de Compromís per construir un Ontinyent millor.

Per últim, vull fer una crida a la reflexió. Fins ara, Compromís per Ontinyent és l’únic grup municipal que ha votat a favor de totes les mocions presentades per tots els grups en el plenari de l’Ajuntament, perquè per damunt de tot, considerem que són propostes positives per a la ciutat, de la mateixa manera que vam votar a favor de les ordenances fiscals proposades pel govern municipal per a l’any 2020. Perquè encara que les haja fetes un govern del qual no formem part, nosaltres donem suport a tot allò que és bo per a Ontinyent.

En definitiva, crec que totes i tots hem de ser conscients de la responsabilitat que ens han brindat les ciutadanes i ciutadans d’Ontinyent, i hem de treballar per tal d’elevar el nivell de la política municipal fins on es mereix el nostre poble. Perquè Ontinyent està per damunt de tot.

Nico Calabuig i Serna · Portaveu de Compromís en l’Ajuntament d’Ontinyent

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.