El Consell ha anunciat que aquest dilluns comença a relaxar les restriccions contra la covid-19, després que hagen millorat les dades del País Valencià. Ximo Puig ha explicat que aixecaran el confinament nocturn, reobriran el lleure nocturn i eliminen el topall de persones en reunions socials.

Es tracta d’un inici des de la màxima prudència d’una reobertura segura i gradual al País Valencià cap a una “normalitat millorada” i que es prolongarà en un espai de tres setmanes, fins al 27 de setembre, quan es tornarà a valorar la situació.

Aixeca el confinament nocturn

La comissió interdepartamental ha acordat que s’acaba el confinament nocturn en aquelles poblacions on encara eren vigents. Benigànim i l’Olleria en el cas de la Vall d’Albaida. Hi haurà lliure circulació per tot el territori.

Torna el lleure nocturn

Torna a obrir el lleure nocturn, però amb limitacions. Es reobrirà fins a les 3.00 i la cabuda serà del 50%. Només es podrà estar a la barra si es va per recollir una consumició i estarà prohibit ballar.

Es relaxa el topall de trobades socials

El Consell aixeca les limitacions de trobades socials a deu persones com a màxim. Ja no hi ha cap límit.

Hostaleria i restauració

—Es permet donar servei a l’interior del local amb una limitació del 50% de la cabuda. Caldran mesures molt estrictes de neteja i ventilació.
—Es permet l’ocupació completa de les terrasses dels locals de restauració.
—Aquests establiments han de tancar a les 00.30.
—L’ocupació de les taules serà d’un màxim de deu persones a les terrasses i vuit a l’interior, excepte que siguen convivents.
—La distància entre taules serà de dos metres a l’interior i un metre i mig a l’exterior.
—El consum s’ha de fer sempre en taula.
—No es permet la celebració de balls ni a l’interior ni a l’exterior dels locals de restauració.

Celebracions, esdeveniments i concentracions de persones

La cabuda de les celebracions d’actes multitudinaris a interiors es manté al 50%, amb un màxim de 1.500 persones. Es podrà superar aquest topall quan l’esdeveniment es puga dividir per sectors. Llavors es permetrà un màxim de dos sectors amb 1.000 persones cadascun.

En canvi, en els esdeveniments a l’aire lliure, la cabuda serà del 75% i hi podrà haver fins a 3.000 persones. Podrà arribar fins a les 5.000 persones si es pot dividir l’espai en cinc sectors.

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Altres mesures de cautela, seguretat i higiene

—Es mantindrà la distància de seguretat d’un metre i mig.
—Als ascensors o muntacàrregues, l’ocupació màxima serà d’un terç de la capacitat.

Ús de màscara

—L’han de dur les persones majors de sis anys en qualsevol lloc tancat. En els mitjans de transport per terra, mar o aire. La Generalitat recomana continuar amb l’ús de la màscara en espais a l’aire lliure que no siguen platges o espais naturals

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.