Acció Cultural del País Valencià ha denunciat l’ús exclusiu del castellà en la senyalització que l’Ajuntament de l’Olleria ha instal·lat recentment per a la regulació del trànsit.

L’entitat, a més, ha presentat un escrit al consistori on l’insta a corregir aquesta actuació per discriminació lingüística, i al compliment de la legislació, que dóna prioritat a l’ús del valencià.

L’article 1 de l’Ordre d’1 de desembre de 1993 de la Conselleria d’Educació estableix que ‘El criteri general de l’ús de les llengües oficials a la Comunitat Valenciana en la senyalització de vies i serveis públics, atendrà al predomini lingüístic establert en el títol cinquè de la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià’, i que en cas en què, per manament legal, es requerisca la senyalització en les dues llengües, es donarà prioritat a una llengua o l’altra segons aquest predomini lingüístic del territori en què s’ubique el senyal.

A escala estatal, la legislació preveu que en els territoris amb dues llengües oficials les indicacions de les senyalitzacions han de figurar en totes dues llengües, segons el Reglament general de circulació per a l’aplicació i el desplegament del text articulat de la Llei sobre trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària, de 1990.

El valencià desapareix de la senyalització viària de l’Olleria

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.