Actuacions irregulars al Parc Natural de la Serra de Mariola

  • «Després de comunicar-nos que les obres estaven parades, la nostra sorpresa va ser quan el dia 5 de desembre, ens vam desplaçar fins allí, i les obres ja estaven acabades, amb els bancals llaurats per a intentar dissimular l’actuació realitzada.»

ACIF Mariola Verda
08.12.2020 - 16:56
Actualització: 08.12.2020 - 17:55
VilaWeb

ACIF de Mariola Verda volem donar a conéixer la situació que es dóna a la Masia del Somo, els propietaris de la qual fa uns treballs, que segons ens han informat, no disposen dels permisos necessaris per a realitzar-los. A més, hem observat  que han obert unes rases en la meitat de la massa forestal i algun abancalat per tal de portar, en un futur, la llum i l’aigua des d’una altra finca de la seua propietat.

Destacar també que han posat uns pals al perímetre de la finca per a més avant poder col·locar una tanca. Per a dur a terme aquesta actuació, també necessiten el permís de la Conselleria, i ara com ara, ens han dit que no el tenen. A la zona més pròxima a la masia també observem que hi ha una altra tanca i no compleix els requisits corresponents, ja que no és una tanca cinegètica, la qual haurien de llevar i posar-ne una que sí que complira la legislació vigent.

El dia 3 de desembre passat, Mariola Verda vam comunicar al Parc Natural, a l’Ajuntament de Bocairent i a l’agent mediambiental la situació a la finca del Somo. Després de comunicar-nos que les obres estaven parades, la nostra sorpresa va ser quan el dia 5 de desembre, ens vam desplaçar fins allí, i les obres ja estaven acabades, amb els bancals llaurats per a intentar dissimular l’actuació realitzada.

A més a més, com que van ser sabedors que els fets que s’estaven produint s’havien comunicat a les persones pertinents, sembla que van decidir de tallar alguns pins i tallar el pas en alguns camins i sendes a vehicles. També van llaurar un camí molt pròxim a un abancalat. Afegim que també s’estan portant a terme unes obres de restauració de la masia, les quals segons ens han comunicat, sí que disposen dels permisos pertinents.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any