Agricultura activarà a últims d’any el grup d’acció local Som Rurals

  • En total hi haurà 11 grups a tot el País Valencià on s'integraran 331 municipis

VilaWeb
Redacció / EP
08.01.2018 - 16:49
Actualització: 08.01.2018 - 17:49

La Conselleria d’Agricultura posarà funcionament a finals d’any 11 grups d’acció local de desenvolupament rural a 331 municipis del País Valencià, que disposaran d’un pressupost de 33 milions d’euros per tal de contribuir a la realització d’una estratègia de Desenvolupament Local Participatiu (EDLP) per ‘satisfer objectius i necessitats locals’.

Entre aquests grups hi ha l’associació Som Rurals que integra 25 ajuntaments de la Vall d’Albaida, amb altres de la Safor i la Costera, a més d’entitats de caràcter empresarial, social i cultural. En concret, es tracta dels municipis d’Atzeneta d’Albaida, Alfarrasí, Aielo de Rugat, Bèlgida, Bellús, Beniatjar, Benicolet, Benissoda, Benissuera, Bocairent, Bufali, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Guadasséquies, Llutxent, Montitxelvo, Otos, el Palomar, Pinet, Quatretonda, el Ràfol de Salem, Rugat, Salem, Sant Pere i Terrateig, a més d’entitats de caràcter social i cultural de la Vall. També hi ha 14 ajuntaments de la Safor i 2 de la Costera, i col·lectius d’aquestes comarques.

Les EDLP són actuacions que tenen com a finalitat ‘satisfer objectius i necessitats locals’ i contribuir a la realització de l’estratègia de la Unió Europea per a un creixement ‘intel·ligent, sostenible i integrador, engegat per cada grup’. En aquest sentit, la modificació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) proposada per la conselleria a la Comissió Europea permetrà, amb 6 milions d’euros sumats als 27 aportats pel Consell, completar tot el territori inclòs en el PDR amb dos grups més afegits als 9 inicialment previstos, aconseguint en conjunt una dotació financera de 33 milions d’euros.

Amb aquesta mesura es busca que el territori s’organitze per a generar ‘xarxes participatives de cooperació territorial mitjançant l’aplicació d’una estratègia comuna, prioritzant projectes generadores d’ocupació estable de caràcter privat’, han explicat des de la conselleria.

En la selecció de les estratègies es valora sobretot la qualitat, el procés participatiu al territori i els projectes promoguts per entitats privades, de naturalesa productiva, d’ocupació estable, així com la participació de joves i dones, en zones rurals de caràcter prioritari, en activitats innovadores i dirigides a la mitigació del canvi climàtic i a adaptar-s’hi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any