Agullent, premiat per la intervenció amb perspectiva de gènere en el llavador d’Enmig

  • Atorgat per la Generalitat per les millores i la decoració que dignifica el treball no remunerat de les dones

VilaWeb
Redacció
07.03.2018 - 08:08
Actualització: 07.03.2018 - 09:08

La Generalitat ha atorgat a l’Ajuntament d’Agullent el Premi Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere en la categoria d’ajuntaments menors de 5.000 habitants per les obres de millora efectuades al llavador d’Enmig.

El premi el va rebre dilluns a València el batle d’Agullent, Jesús Pla, de mans de la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, qui va destacar la creació de la Mesa de Gènere impulsada por la conselleria des de la qual es convoquen els premis que reconeixen la labor d’entitats públiques i professionals en matèria de perspectiva de gènere.

Per la seua banda, Jesús Pla va agrair a l’artista Rafael Amorós ‘la sensibilitat a l’hora d’abordar la posada en valor del llavador d’Enmig i a l’Agència Valenciana de Turisme el seu suport econòmic’ per a millorar un llavador ‘que a més de formar part del patrimoni local etnològic, és ara també un recurs turístic atractiu’. Al llavador s’ha decorat amb dos murals ceràmics de Rafael Amorós  ‘amb la voluntat de dignificar el treball no remunerat, i les tasques vinculades a la llar, que tradicionalment han fet les dones en espais com aquest llavador’.

Des del consistori s’han mostrat il·lusionats amb el premi, ja que s’està treballant perquè la perspectiva de gènere vaja incorporant-se com un eix transversal en tota l’activitat municipal,  en especial des de la regidoria d’Igualtat.

A més d’Agullent, premiat en la categoria de municipis de menys de 5.000 habitants, en aquesta segona edició dels premis van rebre’n també els ajuntaments de l’Alcora (en la categoria de localitats d’entre 5.000 i 20.000 habitants), i de Castelló en la de localitats de més de 20.000 . També s’hi va premiar la cooperativa fabricant d’Espheras i la periodista Julia Ruiz en la modalitat de mitjans de comunicació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any