La Generalitat ha atorgat a l’Ajuntament d’Agullent el Premi Habitatge, Mobilitat i Urbanisme amb Perspectiva de Gènere en la categoria d’ajuntaments menors de 5.000 habitants per les obres de millora efectuades al llavador d’Enmig.

El premi el va rebre dilluns a València el batle d’Agullent, Jesús Pla, de mans de la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, qui va destacar la creació de la Mesa de Gènere impulsada por la conselleria des de la qual es convoquen els premis que reconeixen la labor d’entitats públiques i professionals en matèria de perspectiva de gènere.

Per la seua banda, Jesús Pla va agrair a l’artista Rafael Amorós ‘la sensibilitat a l’hora d’abordar la posada en valor del llavador d’Enmig i a l’Agència Valenciana de Turisme el seu suport econòmic’ per a millorar un llavador ‘que a més de formar part del patrimoni local etnològic, és ara també un recurs turístic atractiu’. Al llavador s’ha decorat amb dos murals ceràmics de Rafael Amorós  ‘amb la voluntat de dignificar el treball no remunerat, i les tasques vinculades a la llar, que tradicionalment han fet les dones en espais com aquest llavador’.

Des del consistori s’han mostrat il·lusionats amb el premi, ja que s’està treballant perquè la perspectiva de gènere vaja incorporant-se com un eix transversal en tota l’activitat municipal,  en especial des de la regidoria d’Igualtat.

A més d’Agullent, premiat en la categoria de municipis de menys de 5.000 habitants, en aquesta segona edició dels premis van rebre’n també els ajuntaments de l’Alcora (en la categoria de localitats d’entre 5.000 i 20.000 habitants), i de Castelló en la de localitats de més de 20.000 . També s’hi va premiar la cooperativa fabricant d’Espheras i la periodista Julia Ruiz en la modalitat de mitjans de comunicació.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.