L’Ajuntament de Castelló de Rugat exigirà que el projecte de la gran planta fotovoltaica incorpore beneficis per al poble

  • El ple municipal acordà també l'exigència del soterrament dels cables i constituir una taula de diàleg entre promotors, els grups municipals i l'assemblea ciutadana

VilaWeb
Redacció
01.05.2022 - 18:22
Actualització: 01.05.2022 - 18:32

L’Ajuntament de Castelló de Rugat fa costat al moviment social i veïnal que demana informació més concreta i més temps per a valorar la proposta d’instal·lació d’una gran planta de producció d’energia fotovoltaica al terme. En algunes qüestions, si més no.

En el ple municipal de divendres passat, els partits van acordar la constitució d’una taula de diàleg entre els promotors, els grups municipals i els representants de l’assemblea ciutadana per canalitzar les reclamacions socials. És una proposta recollida en la reunió celebrada dimecres passat a què van assistir propietaris de terrenys afectats en el projecte i membres del col·lectiu Greixers que ha pres la iniciativa en les reivindicacions. Amb tot, unes altres idees que es van tractar en la reunió com una possible moratòria o modificacions en el PGOU no han arribat a plasmar-se en cap document.

El consistori també supervisarà el procediment administratiu i obrirà un debat públic “per a determinar el model d’implementació d’energies renovables que vol el poble de Castelló de Rugat”.

D’altra banda, serà l’ajuntament l’encarregat de presentar les al·legacions pertinents que els veïns els facen arribar, i exigirà una modificació del projecte actual en què es contemple el soterrament del cablejat i la inclusió de beneficis addicionals per al municipi, entre els quals la instal·lació de sistemes d’autoconsum en edificis municipals, la distribució de l’energia generada a l’enllumenat públic, o la contractació de mà d’obra local per al manteniment de la planta.

La trobada de dimecres, amb representants municipals i de l’empresa que presenta el projecte, es va fer l’endemà de la celebrada amb caràcter obert a instàncies de Greixers per a reclamar més informació pública sobre l’afectació de la planta. En aquest aspecte, també Compromís va criticar en el ple “la falta de transparència i pedagogia de l’equip de govern socialista”, una actitud que al seu entendre “ha sigut el detonant de la inseguretat generada en els veïns i veïnes afectades”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any