Al servei de la ciutadania d’Ontinyent

  • "Tenim un projecte de futur clar amb uns objectius definits, ja que som l’alternativa de govern plural i progressista que necessita Ontinyent."

M. Àngels Moreno
07.03.2022 - 18:52
Actualització: 07.03.2022 - 19:52
VilaWeb

Els principis solen ser incerts, però també il·lusionants. Tal com diu el títol de l’article, comence un nou camí com a regidora de l’ajuntament de la meua ciutat, una nova etapa al servei de la ciutadania d’Ontinyent. I davant tenim molts reptes que assumisc amb ganes.

Des del meu grup municipal, Compromís per Ontinyent, i conjuntament amb el meu company Nico Calabuig, tenim moltes idees i temes sobre la taula per a continuar en els pròxims mesos la tasca d’oposició constructiva i responsable que ens ha caracteritzat aquests últims anys. Eixa oposició capaç d’acordar els grans temes de ciutat, capaç de lluitar en cada àmbit per a oferir respostes a les necessitats de les ontinyentines i ontinyentins, i capaç de posar el focus i fiscalitzar aquelles coses que no es fan bé. Però també tenim un projecte de futur clar amb uns objectius definits, ja que som l’alternativa de govern plural i progressista que necessita Ontinyent.

El nostre és un projecte d’equip, sense cap individualisme excessiu. Totes i tots cabem per a fer més gran Compromís per Ontinyent i abordar tots els temes: la igualtat, l’educació, l’urbanisme, l’economia, les polítiques socials inclusives, la participació ciutadana, el patrimoni, la sostenibilitat, la joventut, la sanitat, la cultura, l’esport, la memòria democràtica. Tenim propostes per a cada àmbit, i en els pròxims mesos hi continuarem aprofundint, de la mà del nostre Equip de Polítiques Sectorials, a través del contacte directe i constant amb el teixit associatiu i veïnal, i amb el nostre treball diari i la presentació d’escrits i propostes al govern municipal i mocions al ple.

I paral·lelament, mantindrem i intensificarem el contacte amb totes les companyes i companys de Compromís que des de les diferents institucions fan prosperar la nostra ciutat. Bona mostra d’això és el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació que encapçala Vicent Marzà, les inversions en polítiques socials de la Conselleria de Polítiques Inclusives que dirigeix Mónica Oltra, les obres milionàries que permetran a la nostra ciutat de tindre un nou col·lector gràcies a la Conselleria de Sostenibilitat que encapçala Mireia Mollà, o els programes, ajudes i inversions que rep la indústria i el comerç de la nostra ciutat a través de la Conselleria d’Economia dirigida per Rafael Climent. I tot açò sense oblidar la nostra veu al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, que continua lluitant pel nostre tren i tantes altres necessitats; o la col·laboració estreta amb els companys i companyes de la comarca i el nostre grup a les Corts Valencianes i la Diputació de València.

Per altra banda, també assumisc il·lusionada un altre repte, la regidoria d’Arxiu. Seguirem reivindicant més personal i més recursos econòmics per a millorar la tasca diària del servei, i la reunificació definitiva del fons documental que conté, així com una ubicació més gran que dignifique el nostre Arxiu. També cal augmentar el ritme de digitalització dels materials, i garantir-hi l’accés. I per descomptat, és un deure ètic i també legal lluitar per l’accessibilitat de l’espai per a totes les persones, sense barreres arquitectòniques.

Però, a més a més, en referència a la regidoria que tinc delegada, també em propose un objectiu que podria sonar fàcil, però que pot ser la clau per a prestigiar un element tan important de la nostra ciutat: que la gent conega l’Arxiu Municipal. I és que una de les millors maneres de protegir el patrimoni que tenim, també el de tipus documental, és transmetre’n la importància a la ciutadania, perquè puga donar-li valor. Per això, desenvoluparem diferents accions, adreçades als centres educatius i també al públic general, per a conéixer amb més profunditat el lloc que conté i que conta la història passada i present d’Ontinyent.

En definitiva, ens esperen mesos molt intensos i, de segur, molt gratificants. Perquè estar al servei de la ciutadania, escoltar-ne les demandes i necessitats, i esforçar-se per a donar-los solució és allò que, almenys a mi i al meu grup polític, ens mou a implicar-nos en la política local. Les nostres portes estan obertes a totes les ontinyentines i ontinyentins. Som la vostra veu a l’ajuntament.

M. Àngels Moreno Martínez · Regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any