L’Ajuntament d’Albaida ha signat un acord amb la Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria (Sareb) per a liquidar el deute de 2,3 milions d’euros que arrossegava procedent de la promoció immobiliària fallida Font de la Vila impulsada per l’empresa pública Gestiona.

El deute corresponia a un préstec hipotecari formalitzat amb una entitat bancària, impagat a causa de la insolvència de la societat pública creada el 2006 durant el govern municipal del PP que va arribar a acumular un deute de 4.747.996 euros.

La Sareb es va quedar el deute i reclamava el pagament dels 2,3 milions d’euros en què s’incloïen interessos de demora i despeses judicials i bancàries. L’acord a què s’ha arribat suposa la cessió de l’edifici de la Font de la Vila, valorat a preus de mercat actuals en un milió d’euros, i el pagament addicional de 300.000 euros, amb la qual cosa es dóna per cancel·lat el deute. En un comunicat, el consistori ha destacat l’estalvi d’un milió d’euros que representa aquest acord sense el qual l’ajuntament hauria d’assumir el deute complet en el procés de liquidació, aprovat el 2015.

Josep Albert, batle d’Albaida, ha explicat que en els últims quatre anys ‘hem anat aclarint i pagant als diversos proveïdors i bancs als quals Gestiona va deixar de pagar, cosa que ha suposat liquidar per part de l’ajuntament més de dos milions d’euros durant els últims nou anys, i sols quedava pendent de resoldre el deute amb la Sareb per a poder liquidar definitivament la societat fallida i acabar amb aquest malson que ha condicionat notablement la recuperació econòmica de l’Ajuntament d’Albaida’.

L’Ajuntament començarà els tràmits de liquidació de la societat, que preveu de tindre-la acabada encara enguany.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.