L’Ajuntament d’Albaida té previst d’avançar al 2020 la rebaixa d’impostos municipals anunciada per al 2021 gràcies a les modificacions que la comissió delegada del govern espanyol per a afers econòmics ha posat en marxa, i que permetran al consistori allargar el període d’amortització dels préstecs.

Aquests canvis faran possible, tal com ha explicat el batle de la ciutat, Josep A. Albert, que les rebaixes puguen començar a aplicar-se ja l’any que ve. Així, la reducció lineal del tipus impositiu de la contribució en 2020 serà d’un 5%, i d’un 3% addicional en 2021. També s’establiran beneficis fiscals per a empreses i professionals ubicats a Albaida i que generen ocupació estable que representaran un total de rebaixa de la recaptació d’un 10%; i una reducció de l’impost sobre vehicles del 2,5% en 2020 i un altre del 2,5% en 2021.

El consistori ha informat també que el Consell s’ha compromés a incloure’l en un programa de reducció del deute de les entitats locals que està elaborant i que suposaria una amortització anticipada del deute de prop de 2 milions d’euros en els pròxims 4 anys. La mesura permetria acomplir amb l’objectiu marcat de reducció del deute per davall del 110% a finals de 2021, tal com ha assegurat.