Albaida signa un conveni amb la Generalitat per a impulsar el lloguer i venda d’habitatges protegits

  • Es posen a disposició de les famílies interessades els habitatges de VPO que formen part del parc de l'Entitat d'Infraestructura de la Generalitat

VilaWeb
Redacció / EP
08.04.2017 - 17:47
Actualització: 08.04.2017 - 19:47

L’Ajuntament d’Albaida i la conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori han signat un conveni de col·laboració per a impulsar el lloguer o la venda dels habitatges protegits de què disposa la Generalitat en el municipi.

A l’acte de signatura, dijous passat, hi van assistir la consellera M. José Salvador, la directora general d’Habitatge, Rebeca Torró, la directora general de l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), Helena Beuenza, i el batle d’Albaida, Josep A. Albert. El conveni es va signar també amb 11 poblacions més: Castelló, Gandia, Sueca, l’Alcora, Pego, el Pilar de la Foradada, Gavarda, Vilamarxant, Castalla, Vinaròs i Montcada

Segons la consellera, el Pla de Col·laboració Local per Impulsar l’Habitatge Protegit ‘era un dels grans projectes d’aquesta Conselleria’ amb el qual es fa un pas més, ja que ‘no podem plantejar una política d’habitatge sense el treball i implicació dels ajuntaments’.

M. José Salvador ha explicat que, en arribar al Govern, es van trobar que gran part dels 1.300 habitatges de VPO que la Generalitat té a tot el País Valencià, en venda i lloguer, estaven buides, ‘una cosa que no es pot permetre en una autonomia amb un alt índex de desnonaments i, per tant, és important de mobilitzar tot aquest parc d’habitatges i aplicar criteris socials d’adjudicació’.

Amb aquesta signatura es posen a disposició de les famílies interessades 434 habitatges de VPO en aquests 12 municipis, que formen part del parc de l’Entitat d’Infraestructura de la Generalitat.

Es tracta, segons la consellera, d’un primer pas en aquest pla, que es pretén que abaste progressivament tots els municipis en els quals la Generalitat té habitatges VPO buits. D’aquesta manera, es preveu que altres ajuntaments signen pròximament els respectius convenis de col·laboració.

Objectius del pla

D’acord amb el conveni, els consistoris es comprometen a participar en campanyes conjuntes d’informació i divulgació de les promocions d’habitatges protegits, gestionar visites de les persones interessades, recollir sol·licituds així com crear oficines d’atenció situades als seus respectius municipis.

Des d’EIGE es col·labora facilitant tota mena d’informació de les promocions, així com les polítiques d’habitatge de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que puguen afectar aquests immobles.

Els ciutadans interessats poden accedir als habitatges a través de tres tipus de contractes: contractes de lloguer, contractes de lloguer amb opció a compra i contracte de compravenda.

Cadascuna de les promocions ofereix les seues pròpies particularitats, tant en tipus de contractes com en preus, de manera que la Generalitat, a través de l’entitat pública EIGE i els ajuntaments es comprometen a informar de manera conjunta els ciutadans sobre les condicions i règim jurídic de cadascun dels sistemes contractuals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any