L’Ajuntament d’Albaida ha tancat l’exercici econòmic de 2016 amb un resultat positiu de 914.764,35 euros, que dóna continuïtat al que es va aconseguir en 2014 i 2015, la qual cosa es veu des del consistori com un canvi de tendència com a resultat de ‘l’esforç fet des de l’any 2013 quan l’equip de govern va haver d’aplicar un pla d’ajust per tractar de reduir el deute econòmic heretat’ dels governs anteriors del PP.

Per al batle, Josep Antoni Albert, ‘aquesta situació és molt important perquè per primera vegada comencem a veure els resultats dels esforços que hem fet, nosaltres i en especial la ciutadania, per redreçar una situació econòmica de fallida absoluta, que ens trobàrem l’any 2011’.

Deute financer Ajuntament d’Albaida

Amb aquest resultat, l’equip de govern ha reduït l’endeutament municipal, que a hores d’ara supera l’1,5 d’euros, però que en 2011 s’acostava als 3,5 milions. Amb tot, Albert reclama cautela ja que ‘la situació encara no és idíl·lica perquè tenim pendent la devolució dels 6 milions que ens va prestar el Ministeri dins del “pagament a proveïdors” que vam haver de sol·licitar en la legislatura passada per tal de fer front al deute que hi havia, com a conseqüència de la gestió anterior’. Segons les dades facilitades pel consistori, el deute actual de l’ajuntament se situa en el 146,5%, un 53,5% menys que en 2011.

Ara l’ajuntament es proposa de negociar amb el Ministeri noves condicions per al préstec de 6 milions, per a la qual cosa ja s’ha demanat una reunió on exposar ‘les bones perspectives econòmiques’.

En la nota de premsa emesa per l’Ajuntament, el batle ‘’dóna les gràcies a la ciutadania que ha sofrit retall en els serveis per tal d’afrontar la situació de desfeta que ens vam trobar en 2011. Els albaidins i albaidines han sigut capaços d’entendre que era l’única solució possible, així com els treballadors i treballadores municipals que amb el seu esforç i implicació ens han ajudat a salvar la manca de recursos per mantenir un mínim nivell de serveis’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]