Alerta per fortes precipitacions aquesta setmana a diversos punts del país. L’agència espanyola de meteorologia (AEMET) ha emès avisos grocs per precipitacions (pluges i fenòmens costaners) al litoral del País Valencià i les Illes a partir de dilluns al matí i també durant el dimarts, i també hi ha alerta per vent marítim al sud del País Valencià. Alhora, s’ha emès l’alerta groga per fenòmens costaners al litoral nord del Principat per a dilluns i a tot el litoral del Principat dimarts.

Les comarques centrals també estaran dilluns i dimarts  en alerta groga per precipitacions, especialment la Vall d’Albaida, el Comtat i l’interior de la Marina Alta i la Safor, on s’espera que la pluja serà més persistent i pot deixar registres importants, tal com ha detallat Avamet.

Segons que ha informat l’AEMET, a banda de la pluja i el mal estat del mar, es registraran ratxes de vent fort que en el litoral podran arribar als 100 km/h. Les onades podran arribar als quatre metres i les precipitacions a les Illes es poden allargar fins dimecres.