Un equip d’alumnes de l’IES Porçons d’Aielo de Malferit és un dels cinc finalistes del 10è Certamen de Projectes Educatius d’Enginyeria Química organitzat per l’Institut Universitari d´Enginyeria de Processos Químics de la Universitat d’Alacant.

Pau Bernabeu, Zuleima Chuliá, Manuel Mora, Aida Navalón, Jonathan Penadés, Asier Rodríguez, Moisés Silvestre i Ferran Vicent, estudiants de quart d’ESO del centre i amb la professora Aloma Martínez com a professora, participaran el 25 de maig vinent en la fase final del certamen que se celebrarà al Saló de Gradus Alfredo Orts, de l’edifici d’Òptica i Optometria de la UA, dins la 10a Jornada de Divulgació de l’Enginyeria Química.

El certamen consisteix en la realització de projectes monogràfics a partir de temes proposats des de la universitat. Enguany es podien fer sobre enginyeria química i medi ambient; enginyeria química i industria cosmètica i alimentària; enginyeria química i el món dels plàstics; enginyeria química i energia; i enginyeria química ‘verda’ sostenible.

El projecte presentat per l’equip de l’institut d’Aielo de Malferit, titulat ‘Viscoso pero sabroso’, dins l’àmbit de l’enginyeria química i la indústria alimentària ha competit amb 15 treballs més, dels que en total n’han passat 5 a la fase final.

Els membres de l’equip han estat durant tot el curs treballant de manera voluntària en el Taller de Física i Química oferit per l’IES Porçons destinat ‘a acostar la ciència als alumnes i estimular el gust pel saber científic, fomentant el treball en equip, la utilització del laboratori i les noves tecnologies’, tal com han explicat des del centre, des d’on han valorat l’experiència  com a ‘molt enriquidora i motivadora per als estudiants’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb