Amigó i Bort visiten obres i projectes a Salem, Bèlgida i Quatretonda

  • La vice-presidenta de la Diputació i el responsable de Medi Ambient han conegut inversions de la corporació

VilaWeb
Redacció
23.06.2017 - 16:42
Actualització: 23.06.2017 - 18:42

La vice-presidenta de la Diputació de València, M. Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han estat aquest divendres a la Vall d’Albaida per visitar algunes de les obres que s’estan fent amb ajudes de la corporació.

Amigó ha passat per Salem, on l’han informada de les inversions que l’ajuntament de la localitat està fent amb els fons de la Diputació, destinades a millorar l’eficiència hídrica de la xarxa d’aigua potable. A través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de 2016, Salem ha invertit 42.667 euros en l’adequació de les instal·lacions de captació d’aigua potable, la renovació del sistema de bombeig d’aigua dels aqüífers, la instal·lació de comptadors sectorials i variadors de freqüència que permeten controlar el volum d’aigua extreta, així com sistemes d’estalvi d’energia. També s’ha renovat la xarxa d’aigua potable en vies on s’havien detectat fuites importants, unes actuacions subvencionades amb 66.360 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis de 2016. A hores d’ara, s’estan renovant els comptadors domiciliaris i la instal·lació de sistemes de telelectura, de manera que es podrà controlar la despesa en matèria hídrica i identificar qualsevol tipus de fuita des del propi consistori. per a aquesta intervenció l’ajuntament disposarà de 46.297 euros de fons de la diputació.

El batle de Salem, Juli Fenollar, ha acompanyat la vice-presidenta també en la visita a la rehabilitació del nou edifici que acull la Casa Consistorial, per a la qual s’ha comptat amb una subvenció de 60.000 euros, i li ha detallat l’adquisició de dues màquines desbrossadores i la pavimentació del cami dels Fondos a càrrec del al Pla de Camins i Vials.

Millores a la Bassa de Bèlgida
Per la seua banda, el diputat de Medi Ambient s’ha desplaçat a Bèlgida, on ha visitat amb el batle Diego Ibáñez els treballs realitzats al paratge natural de la Bassa. Els fons aportats per la diputació han servit per dotar-lo de més condicions de seguretat i qualitat. El projecte ha tingut un pressupost de 54.931 euros, dels quals la Diputació n’ha aportat 50.811,47 dins el programa de recuperació d’espais degradats. L’ajuntament ha aportat els 4.120 euros restants. Les obres han millorat l’accessibilitat de l’espai, amb la incorporació d’elements de protecció, han instal·lat una xarxa de canonades per tal d’afavorir l’evacuació d’aigües i evitar la inundació del recinte, i han pavimentat el sòl, a més de construir voreres i plantar diferents espècies vegetals. També s’hi han instal·lat elements com ara bancs, taules i paellers, una pista per a jugar a la petanca i una zona de jocs amb tirolina per als xiquets.

Bort ha aprofitat per passar també per Quatretonda, on amb la batlessa Aina Benavent ha conegut el projecte de recuperació de l’espai de la Font Vella per fer-ne un espai d’esbarjo en condicions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any