Ampliades les despeses subvencionables pel programa Ontinyent Rehabilita

  • Es contempla la possibilitat que puguen superar el 50% del cost 'en casos excepcionals'

VilaWeb
Redacció
01.03.2017 - 17:33
Actualització: 01.03.2017 - 18:33

El darrer ple de l’Ajuntament d’Ontinyent va aprovar la modificació de l’ordenança reguladora proposada pel grup socialista que permetrà d’incloure més despeses subvencionables pel programa Ontinyent Rehabilita i contempla la possibilitat que les ajudes puguen superar el 50% del cost de les actuacions ‘en casos de repercussió especial’.

El programa Ontinyent Rehabilita destina fons econòmics a finançar la rehabilitació d’immobles situats al conjunt històric de la Vila, al Raval i Poble Nou i al Camí dels Carros i Cantereria, amb ajudes de fins el 50% del pressupost total, amb un màxim de 15.000 euros per beneficiari. Les obres compreses en aquest programa fan referència a rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a comerços nous.

Amb la modificació aprovada, s’afigen aspectes com les ajudes per a reforços estructurals o la substitució de l’estructura en rehabilitacions; les substitucions d’instal·lacions de lampisteria; de sanejament; d’instal·lacions elèctriques; tractament de murs i sòls per a reduir la humitat; i treballs per a substituir o eliminar materials que continguen amiant. A més, s’hi han incorporat nous criteris de valoració en la concessió de les ajudes, de manera que es tindran en compte instal·lacions destinades a l’estalvi energètic i la utilització d’energies renovables, aquelles que permeten la millora en almenys una lletra del certificat d’eficiència energètica de l’immoble, així com actuacions definides com d’intervenció urgent. L’import màxim de les ajudes es manté en els 15.000 euros.

L’any passat, el programa va aportarà 418.153 euros a subvencionar 65 obres, sobre un cost total d’1.968.803 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any