L’estudiant d’Ontinyent Josep Ferri Monfort ha guanyat el Premi al Millor TFG convocat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA), i que en aquesta tercera edició està dotat amb 300 euros.

El TFG OnMont?, corresponent al Departament de Disseny Gràfic ESDG de l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Alcoi, proposa una app dissenyada “per a orientar els veïns d’Ontinyent i els visitants, facilitar-los informació i culturitzar-los amb els fenòmens que caracteritzen els paisatges de la localitat”.

L’IEVA convoca anualment els premis al millor Treball Final de Grau (TFG) que investigue i aporte dades noves relatives al coneixement dels diferents aspectes de la Vall d’Albaida, presentat dins de la programació ordinària dels estudis en qualsevol universitat.

El jurat d’aquesta tercera edició estava format per J. Àngel Cano Mateu, professor de la Universitat de Leeds; Tudi Torró Ferrero, acadèmica de l’AVL; Juan José Bas Portero, professor de la Universitat Cardenal Herrera de València; M. Amparo Carretón Sanchis, professora de la Universitat de València; i José Pla Barber, professor de la Universitat de València.

Una aplicació per a conéixer el territori

La finalitat de l’aplicació és facilitar la vida dels usuaris perquè tinguen una informació de proximitat de l’entorn agrupant i identificant tota la documentació que es trobe desordenada o poc accessible als locals d’informació, afegint-hi els valors i els sentiments d’un poble, com és Ontinyent.

Una de les funcions de l’app és la ubicació espai temporal construïda amb una base històrica, que permet d’explicar-nos realitats del lloc on xafem.

S’hi inclouen també algunes varietats de la flora que habita en aquests espais, amb una enciclopèdia lliure per a donar a conéixer tot allò que amaguen les muntanyes i aportar un valor de comunitat i de saber comú. A més, un apartat de consciència i d’autoregulació al medi ambient servirà com a sistema d’avís des d’on comunicar al sector o a l’ajuntament, a través de foto-incidències o escrits, quines situacions cal millorar o corregir.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.