Aprovat el nou currículum de batxillerat que permet d’obtenir el títol amb un suspens

  • El decret del consell de ministres espanyol que desenvolupa la LOMLOE obre la porta a fer el batxillerat en tres cursos i n'amplia els itineraris

VilaWeb
Redacció
05.04.2022 - 21:45
Actualització: 05.04.2022 - 23:45

El consell de ministres espanyol ha aprovat el decret que desenvolupa la llei orgànica de modificació de la LOE (LOMLOE) en relació amb el batxillerat. La norma permet d’obtenir el títol i presentar-se a la selectivitat amb un suspens si ho autoritza l’equip docent. També preveu que es puga passar de curs, de primer a segon, amb dues assignatures suspeses.

A més, el decret amplia els itineraris a cinc: ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials, dos d’arts (un d’arts plàstiques, imatge i disseny i un altre de música i arts escèniques) i un cinqué que serà general per als alumnes que no vulguen una especialització concreta. El decret també obre la porta a fer batxillerat en tres cursos en casos excepcionals.

Els canvis s’implantaran a partir del curs vinent (2022-2023) a primer de batxillerat i el curs següent (2023-2024) a segon.

Es podrà autoritzar d’atorgar el títol amb un suspens quan l’equip docent considere que l’alumne ha assolit els objectius i competències, quan l’alumne no s’haja absentat de manera continuada i no justificada a classe, s’haja presentat a tots els exàmens i la mitjana de notes obtingudes en totes les matèries siga un aprovat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any