El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent de la setmana passada va aprovar el plec de condicions del concurs públic per a l’adjudicació de la redacció del projecte de construcció de l’edifici nou de l’IES l’Estació, dins el pla Edificant de la Generalitat.

Va ser el mes de març de l’any passat quan la Secretaria d’Educació de la Generalitat signà la proposta de delegació en l’ajuntament de l’execució de les obres d’edificació d’un centre nou que substituirà l’actual a excepció del saló d’actes, que serà reformat i rehabilitat. Ara comença el procés per a fer realitat la renovació de l’institut, que ja té cinquanta anys i en feia molts que se’n reclamava una modernització i adaptació.

Els treballs de redacció ixen a licitació per un import de 634.000 euros, per a un projecte que té un pressupost de 12.083.780,11 euros (IVA inclòs). En el ple es va aprovar també que la comunitat educativa de l’institut participarà en la comissió encarregada de supervisar l’elaboració del projecte, juntament amb els tècnics municipals i l’empresa encarregada.

Mentre duren les obres, les classes es faran en aules prefabricades a la zona adjacent a l’estació de trens. La solució la van acordar, en una reunió prèvia a l’estat d’alarma, el regidor d’Educació Óscar Borrell; el regidor de Territori Joan Sanchis; el director Territorial d’Educació Santiago Estañan; el cap del Servei d’Infraestructures Educatives Eliseo Amado; i tècnics municipals.

Segons la documentació de conselleria, el nou centre tindrà 5.432 m2 per a espais docents, incloent-hi 2.998 m2 d’espais docents específics (aules d’informàtica, música, educació plàstica i visual, tecnologia, laboratoris o gimnàs); 1.411 m² d’aules generals polivalents (26 aules i 810 taquilles unipersonals); 339 m² d’espais docents comuns (l’actual edifici d’usos múltiples, reformat i rehabilitat); 344 m² per a serveis higiènics i 250 m² d’aules per a grups reduïts o suport a la integració. Es destinaran 547 m² a despatxos i espais destinats a l’administració del centre; 192 m² a magatzems i serveis generals; i 125 m² a cafeteria. En total seran prop de 10.000 m² de superfície construïda, sumats els 9.384 m² de l’edifici nou i els 543 del saló d’actes ja existent.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.