Fa quatre anys l’Associació Veïnal d’Aielo de Malferit va protestar pels increments que van patir els preus de l’aigua potable i van reclamar explicacions públiques al llavors batle, José L. Juan Pínter.

Aquell mateix 2017, l’entitat va denunciar que l’ajuntament es negà a lliurar-los la documentació relativa al contracte d’adjudicació del servei d’aigua potable, tot i la resolució favorable del Consell de Transparència de la Generalitat que instava el consistori a proporcionar-la.

Ara l’associació insisteix en la necessitat d’investigar la legalitat del contracte, i en un comunicat critica la passivitat del batle actual, Juan R. Espí, a qui acusen de respondre “amb evasives” a la reclamació d’exigir la nul·litat del contracte i la modificació dels imports cobrats.

L’entitat assegura que el novembre de 2020  va instar el consistori a demanar un informe jurídic sobre l’adjudicació de la gestió de l’aigua a SEASA, i que l’abril passat Espí va confirmar que el sol·licitaria, però que ara al setembre “ens contesta amb evasives per a no demanar-lo”.

En l’escrit, l’associació diu que la situació contractual “ens obligaria a presentar la demanda tant a l’Ajuntament com a SEASA (Global Omnium actualment)”, però que tot i això “creiem que la millor solució per a totes les parts és resoldre aquest conflicte d’una forma dialogada i aclaridora de la situació creada o mitjançant un procés de negociació”.

Per això torna a reclamar al consistori la investigació sobre el contracte, amb una consulta jurídica que permeta aclarir si l’adjudicació és correcta o nul·la, si el pagament de l’aigua és una taxa o un preu públic i si l’incompliment de les inversions compromeses per l’empresa són motiu de sanció o rescissió del contracte. A més l’associació veu necessària una auditoria dels costos repercutits en el rebut de l’aigua i el silenci administratiu aplicat en les pujades anteriors, i esbrinar si la no constitució, fins ara, de la Comissió de Vigilància en deu anys pot ser motiu també de sanció o rescissió del contracte.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.