El Consell ha decidit de flexibilitzar algunes restriccions contra la covid-19. La Generalitat ha constatat que els bons resultats de les mesures existents permeten d’alleujar les mesures. El canvi fonamental té a veure amb l’obertura de l’interior de bars i restaurants de manera restringida. A les terrasses es permet el 100% de l’ocupació. També es reobrin els gimnasos, poliesportius i pavellons amb reducció d’ocupació. Es mantenen els horaris comercials.

Els canvis entraran en vigor la mitjanit de dilluns, 15 de març, i seran vigents fins al dilluns 12 d’abril, festa de Sant Vicent.

Es manté en quatre persones la reunió fora del domicili

—En espais d’ús públic, tant privats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de quatre persones, tret de convivents.

—Als domicilis, tant a l’interior com a l’exterior, es permeten únicament reunions de persones del mateix nucli de convivència.

En tots dos casos s’apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

—Es mantenen oberts els parcs infantils a l’exterior.

Confinament nocturn a les 22.00

—El confinament nocturn continuarà de les 22.00 a les 06.00.

Tancament perimetral

Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

Els sis quadres simptomàtics de la covid-19 més freqüents

Bars i restaurants oberts per a servei en terrassa i a l’interior

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses amb una ocupació del 100%. El topall seran quatre persones per taula, sempre amb la màscara posada, llevat  del moment de consumir.

Podran obrir a l’interior amb un terç de l’ocupació total, quatre persones per taula i ventilació assegurada i correcta. L’horari de tancament dels locals de restauració es manté a les sis de la vesprada.

Comerços i centres comercials tancaran a les 20.00

L’horari dels comerços es manté amb obertura fins a les vuit de la vesprada, amb una cabuda màxima del 50% de la capacitat. El Consell ha identificat com a essencials la venda d’aliments (també per a animals de companyia), begudes, productes higiènics i ortopèdics, a més de les perruqueries, les òptiques i els establiments farmacèutics i sanitaris.

—Es manté al 30% la cabuda permesa en grans superfícies comercials i en locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments i els espais per a l’estacionament.

—Se n’exceptua l’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària, que continuarà al 50%.

Competicions esportives i altres activitats

Es poden obrir els gimnasos, els pavellons esportius, les piscines i els poliesportius, amb un terç de l’ocupació, amb la màscara posada i amb respecte de la distància de seguretat.

—Es podrà fer esport a l’aire lliure, en instal·lacions obertes, sense contacte físic, en modalitat individual o per parelles.

—En esports dirigits per un monitor, es podrà fer esport en grups de màxim quatre persones per monitor. Sense contacte físic i l’ús de la màscara no serà obligatori.

—Els alumnes d’infantil i primària podran participar en activitats esportives grupals i en entrenaments fora de l’àmbit escolar. En grups fins a quatre persones i sense contacte físic. També sense públic.

—Tots els entrenaments esportius es faran sense públic.

—Continuen suspeses les competicions, activitats o esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, tret de les que tenen àmbit autonòmic, són federades i donen accés a ascensos a competicions d’àmbit estatal.

—Es mantenen les competicions professionals de pilota valenciana.

—Només es podran usar vestuaris i dutxes en competicions de persones federades per a competicions expressament autoritzades.

—Les competicions que es facen a l’aire lliure o en espais naturals o a la via pública podran tenir un màxim de 150 esportistes de manera simultània.

Activitats socials i espectacles

—Als llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses com ara casaments, la cabuda no podrà superar 20 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats. Sempre respectant la distància de seguretat. La capacitat màxima permesa s’haurà de publicar en un lloc visible.

—Es mantenen tancats els centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa.

—No es permeten esdeveniments o activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

Activitats culturals

Es reprenen les activitats d’oci educatiu o activitats extraescolars en grups de màxim deu persones.

—Les biblioteques podran fer activitats, sempre que no se supere el 75% de la cabuda autoritzada i s’adopten les mesures necessàries per al control de les aglomeracions.

—En els museus i sales d’exposició la cabuda permesa serà del 75%. En les activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, es limitarà l’assistència al nombre de persones que permeta de mantenir la distància de seguretat interpersonal.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.