Bars, restaurants i gimnasos reobriran al 30% a partir de dilluns

La flexibilització de les restriccions serà vigent fins al 12 d'abril

VilaWeb
Redacció
11.03.2021 - 15:35
Actualització: 11.03.2021 - 16:35

El Consell ha decidit de flexibilitzar algunes restriccions contra la covid-19. La Generalitat ha constatat que els bons resultats de les mesures existents permeten d’alleujar les mesures. El canvi fonamental té a veure amb l’obertura de l’interior de bars i restaurants de manera restringida. A les terrasses es permet el 100% de l’ocupació. També es reobrin els gimnasos, poliesportius i pavellons amb reducció d’ocupació. Es mantenen els horaris comercials.

Els canvis entraran en vigor la mitjanit de dilluns, 15 de març, i seran vigents fins al dilluns 12 d’abril, festa de Sant Vicent.

Es manté en quatre persones la reunió fora del domicili

—En espais d’ús públic, tant privats com a l’aire lliure, no es podran formar grups de més de quatre persones, tret de convivents.

—Als domicilis, tant a l’interior com a l’exterior, es permeten únicament reunions de persones del mateix nucli de convivència.

En tots dos casos s’apliquen les següents excepcions: reunions laborals o institucionals, activitats en l’àmbit educatiu i les cures a persones vulnerables.

—Es mantenen oberts els parcs infantils a l’exterior.

Confinament nocturn a les 22.00

—El confinament nocturn continuarà de les 22.00 a les 06.00.

Tancament perimetral

Es prorroga el tancament perimetral del País Valencià. Només es podran fer desplaçaments justificats: tornada a la residència habitual, cura d’un familiar dependent, exàmens oficials, desplaçament al lloc de treball, assistència a centres sanitaris o casos de força major.

Bars i restaurants oberts per a servei en terrassa i a l’interior

Els bars i restaurants podran obrir les terrasses amb una ocupació del 100%. El topall seran quatre persones per taula, sempre amb la màscara posada, llevat  del moment de consumir.

Podran obrir a l’interior amb un terç de l’ocupació total, quatre persones per taula i ventilació assegurada i correcta. L’horari de tancament dels locals de restauració es manté a les sis de la vesprada.

Comerços i centres comercials tancaran a les 20.00

L’horari dels comerços es manté amb obertura fins a les vuit de la vesprada, amb una cabuda màxima del 50% de la capacitat. El Consell ha identificat com a essencials la venda d’aliments (també per a animals de companyia), begudes, productes higiènics i ortopèdics, a més de les perruqueries, les òptiques i els establiments farmacèutics i sanitaris.

—Es manté al 30% la cabuda permesa en grans superfícies comercials i en locals al detall, incloent-hi la capacitat dels aparcaments i els espais per a l’estacionament.

—Se n’exceptua l’activitat de comerços d’alimentació, farmàcies, ortopèdies, òptiques, perruqueria i veterinària, que continuarà al 50%.

Competicions esportives i altres activitats

Es poden obrir els gimnasos, els pavellons esportius, les piscines i els poliesportius, amb un terç de l’ocupació, amb la màscara posada i amb respecte de la distància de seguretat.

—Es podrà fer esport a l’aire lliure, en instal·lacions obertes, sense contacte físic, en modalitat individual o per parelles.

—En esports dirigits per un monitor, es podrà fer esport en grups de màxim quatre persones per monitor. Sense contacte físic i l’ús de la màscara no serà obligatori.

—Els alumnes d’infantil i primària podran participar en activitats esportives grupals i en entrenaments fora de l’àmbit escolar. En grups fins a quatre persones i sense contacte físic. També sense públic.

—Tots els entrenaments esportius es faran sense públic.

—Continuen suspeses les competicions, activitats o esdeveniments esportius organitzats per entitats públiques o privades, tret de les que tenen àmbit autonòmic, són federades i donen accés a ascensos a competicions d’àmbit estatal.

—Es mantenen les competicions professionals de pilota valenciana.

—Només es podran usar vestuaris i dutxes en competicions de persones federades per a competicions expressament autoritzades.

—Les competicions que es facen a l’aire lliure o en espais naturals o a la via pública podran tenir un màxim de 150 esportistes de manera simultània.

Activitats socials i espectacles

—Als llocs de culte, per a reunions, celebracions i trobades religioses com ara casaments, la cabuda no podrà superar 20 persones a l’aire lliure i 15 en espais tancats. Sempre respectant la distància de seguretat. La capacitat màxima permesa s’haurà de publicar en un lloc visible.

—Es mantenen tancats els centres socials, casinos, clubs i establiments d’anàloga naturalesa.

—No es permeten esdeveniments o activitats amb concentració de persones: espectacles públics, activitats recreatives i socioculturals, exhibició d’animals i celebracions populars.

—No es permeten els espectacles itinerants.

Activitats culturals

Es reprenen les activitats d’oci educatiu o activitats extraescolars en grups de màxim deu persones.

—Les biblioteques podran fer activitats, sempre que no se supere el 75% de la cabuda autoritzada i s’adopten les mesures necessàries per al control de les aglomeracions.

—En els museus i sales d’exposició la cabuda permesa serà del 75%. En les activitats educatives, conferències, tallers i, en general, programes públics, es limitarà l’assistència al nombre de persones que permeta de mantenir la distància de seguretat interpersonal.

 

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes