L'Home de la Manta, il·luminat amb motiu del Dia Mundial de l'Autisme (Fotografia: https://diamundialautismo.com)

Fa cinquanta anys, un dels elements tradicionals que identifiquen Bocairent, la manta com a peça de vestir al carrer, es convertia en escultura. Una creació de l’artista José Gonzalvo que, alhora, ha esdevingut una de les imatges icòniques del municipi.

Inauguració del monument el 2 de febrer de 1970. Fotografia: @Pep_Puerto

‘L’home de la manta’ es va inaugurar el 2 de febrer, el Dia de les Caixes, la primera jornada de les festes de Moros i Cristians de l’any 1970, i ara, amb motiu del cinquantenari, l’ajuntament posarà una placa commemorativa al pont de Sant Blai, al qual dóna accés l’escultura, ara enmig d’una rotonda.

La placa es descobrirà aquest dissabte 1 de febrer a les 19.45, dins una programació d’activitats que començaran a les 19.00 al saló de plens de l’Ajuntament, amb la presència d’Ángela Gonzalvo, filla de l’escultor que es va morir l’any 2010. A les 19.30 hi ha convocada una concentració popular de persones abillades amb la manta tradicional, al pont de Sant Blai, amb l’acompanyament musical del grup de xirimiters i tabaleters l’Aljub.

Després de l’acte oficial de la descoberta de la placa, a les 20.00 s’inaugurarà a la sala Joan de Joanes una exposició de l’Associació Fotogràfica de Bocairent.

Cartell: Juanjo Alcaide i Sergi Gómez