El campió estatal d’aerostació, el bocairentí Blai Carbonell, participa en el Tro’19, la trobada de globus aerostàtics que es disputa aquest cap de setmana a Bocairent i Fontanars dels Alforins, dins la qual s’ha previst una una competició entre globus ‘animada’ des de les altures per un dolçainer i un tabaleter. (programació completa)

En la competició, un primer globus en què viatjaran un dolçainer i un tabaleter a bord s’enlairarà perquè els participants el perseguesquen i miren d’encertar un parell de dianes que deixarà a terra. En funció de l’èxit de les tirades, els músics interpretaran peces més o menys festives. El pilot que més dianes aconseguesca durant tres vols rebrà un premi com a guanyador de l’esdeveniment.

La trobada l’organitzen el Patronat Turisme València, l’empresa Tot Globo, i els ajuntaments de Bocairent i Fontanars dels Alforins amb la finalitat de promoure el coneixement del territori, fomentar la desestacionalització del turisme i enfortir la col·laboració entre administracions públiques i entitats privades.

En l’acte de presentació del Tro’19, hi han participat la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, el director del Patronat de Turisme de València, Evarist Caselles; els atles de Bocairent, Josep-Vicent Ferre, i de Fontanars dels Alforins, Julio Biosca; i els pilots Raúl i Blai Carbonell, de Tot Globo.

Blai Carbonell ha assegurat que és una ‘gran satisfacció exercir, per primera vegada, d’amfitrions d’un esdeveniment d’aquestes característiques i propiciar que els valencians puguen participar d’aquesta gran festa.’

Raúl Carbonell ha agraït la confiança que les administracions públiques han depositat en Tot Globo. El pilot ha posat l’accent en l’èxit aconseguit en presentar una iniciativa que ‘unió propícia’. ‘És un plaer contribuir a la vertebració del nostre territori a través del paisatge i, sobretot, a través d’una activitat que és capaç d’unir persones’, ha remarcat.