Foto: ayora.es

Bocairent és una de les setze localitats valencianes que s’han compromés amb la recollida selectiva a través de la constitució de l’Associació Valenciana de Municipis a favor de la Recollida Selectiva Porta a Porta, impulsada per la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural amb l’objectiu d’implementar sistemes de recollida selectiva de ‘rendiment elevat.’

A més de Bocairent, s’hi han integrat Orba, Rafal, Banyeres de Mariola, Aiora, el Verger, Saix, Dolores, Sueca, Monòver, l’Atzúvia, l’Alcúdia de Crespins, Xàbia, Villena, Asp i Pedreguer que també han subscrit l’acord voluntari.

La constitució d’aquesta associació és un projecte que compta amb el suport de la conselleria i que suposa un canvi quant a la gestió de residus urbans. Es tracta d’una organització de municipis, voluntària, amb l’objectiu d’estendre entre els municipis sistemes de recollida selectiva d’alt rendiment, com la recollida selectiva porta a porta.

Amb aquesta plataforma, els municipis es comprometen a treballar sobre la base del ‘residu zero’, a través d’un sistema nou de recollida selectiva. Les localitats tindran dos anys per a implantar la nova recollida selectiva, en tot o part del terme municipal, però almenys per a quatre fraccions de residus.

En unes jornades celebrades el mes passat, es van presentar casos pràctics, de municipis de característiques diferents, en els quals s’ha implantat aquest nou sistema de recollida selectiva, com ara Barcelona al barri de Sarrià.

Hi col·labora l’Agència de Residus de Catalunya
La trobada tingué la col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya, que coordina i controla les polítiques de gestió de residus al Principat, un dels territoris en matèria de gestió de residus més avançats d’Europa.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb