Cada dia és 8 de Març

  • «No ens esgotarem en la lluita contra aquesta xacra que està damunt de totes nosaltres, per això considerem que el treball per la igualtat i les reivindicacions feministes no s'acaben en la jornada internacional d'aquesta diada, sinó que per a nosaltres cada dia és 8 de Març.»

Susanna Gisbert
28.02.2019 - 16:43
Actualització: 28.02.2019 - 17:43
VilaWeb

S’acosta el 8 de Març i per a CCOO aconseguir la igualtat efectiva entre homes i dones és un compromís irrenunciable i pel qual lluitem cada dia. Lluitem en la negociació col·lectiva, en les meses de negociació on participem, i juntament amb més organitzacions feministes en els carrers, no sols en aquest dia tan reivindicatiu per a les dones, sinó cada vegada que tenim l’oportunitat de canviar les discriminacions que patim en tantes matèries, bé siga salarial, laboral i social, i per altra banda quan som assassinades per les nostres parelles o exparelles, o patint agressions sexuals, etc. Ací estem denunciant, mobilitzant i exigint solucions i canvis a les nostres institucions governamentals i les patronals.

CCOO estem i estarem presents en la jornada de mobilització, com en cada lluita social, i que aquest sindicat reforça amb aturades per protegir les dones i homes que estan treballant i vulguen secundar aquesta jornada de mobilitzacions i de vaga. L’objectiu és comú: estem en contra de qualsevol violència masclista i de la desigualtat.

No ens esgotarem en la lluita contra aquesta xacra que està damunt de totes nosaltres, per això considerem que el treball per la igualtat i les reivindicacions feministes no s’acaben en la jornada internacional d’aquesta diada, sinó que per a nosaltres cada dia és 8 de Març.

En Comissions Obreres combatem la desigualtat i la discriminació, la precarietat, i per descomptat, combatem les violències contra les dones.

Reivindiquem que als llocs de treball tinguen signats i en vigor, mitjançant la participació dels treballadors i treballadores, els plans d’igualtat com a mecanisme d’eliminar les discriminacions i les desigualtats laborals. Reivindiquem la igualtat salarial, la representació paritària en els òrgans de decisió de les estructures socials, econòmiques, culturals i polítiques, un model educatiu igualitari i infraestructures públiques per l’atenció i les cures de xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys, i de persones majors en situació de dependència. La ratificació del Conveni Internacional sobre l’eliminació de la violència i l’assetjament en el món del treball. L’actualització de la Llei per a la Igualtat entre dones i homes del País Valencià. I com no, que Europa actue davant el drama de les persones que fugen dels seus països per cercar refugi, asil o una vida més digna.

Hem de donar una resposta totes i tots, i estem a l’altura en aquest dia per dir JA N’HI HA PROU! Som assassinades, violades, discriminades al treball. Eixim al carrer dels nostres pobles i ciutats, i rebel·lem-nos contra aquelles injustícies i postulats que plantegen endarrerir-nos a totes les polítiques a favor de la igualtat i contra la violència masclista. No ho hem de permetre, hem de denunciar qui ens vol retornar a èpoques no molt antigues, però si superades: no haurien de tornar mai més. Aquest 8 de Març hem de demostrar que estem unides i no retrocedirem mai.

Lluitem i treballem perquè aquest 8 de Març ens marque un abans i un després, per les nostres àvies, per les nostres mares, per les nostres filles, i sobretot per tota la humanitat i per nosaltres.

Per la igualtat real, pels avanços en drets: participa i mobilitza’t!

Susanna Gisbert Chaparro · Responsable d’Igualtat CCOO Comarques Centrals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any