Caixa Ontinyent guanya 1,9 milions en el primer quadrimestre, un 16% més que en 2016

  • L'entitat anuncia la constitució d'una fundació que inclouria la recuperació del Mont de Pietat

VilaWeb
Redacció
29.06.2017 - 08:39
Actualització: 29.06.2017 - 10:39

L’Assemblea General Ordinària de Caixa Ontinyent celebrada aquest dimarts va comunicar els resultats econòmics aconseguits en els quatre primers mesos de l’any. Segons les dades fetes públiques, l’entitat d’estalvi ha aconseguit un guany net d’1,9 milions d’euros, això és un 16,37% més que en el mateix període de 2016.

Amb la presència de 45 dels 54 membres de l’assemblea, s’han recordat els 19,4 milions d’euros de guany de 2016, 7,4 milions després de les provisions pertinents, que quedaren en 5,7 milions de guany net en liquidar-se els impostos d’1,7 milions d’euros. Aquest guany net és un 24,21% superior al de 2015.

La distribució dels guanys incrementa el nivell de capitalització de l’entitat (en destinar-se 4,5 milions d’euros a reserves) i potencia les accions de l’obra social (a les quals es destinen 1,2 milions d’euros). El capital CET1 se situa en el 14,39% i el capital total en el 14,44%. La morositat s’ha reduït al 10,64% i s’ha incrementat la cobertura fins al 76,61%.

En l’acte es va informar també del procés de renovació tecnològica, que estarà totalment implantat a octubre i que comporta canvis i millores en equips, comunicacions, aplicacions i programaris, tal com han explicat des de Caixa Ontinyent. L’objectiu del procés és ‘ampliar els canals de relació mantenint la xarxa d’oficines i potenciant, alhora, el tracte directe amb la clientela’, per tal ‘d’ampliar l’oferta de serveis mantenint-se en l’avantguarda de la nova realitat digital’. L’entitat també ha anunciat l’increment de productes i serveis per a famílies i pime, especialment quant a l’accessibilitat a l’oferta del crèdit.

Exercici 2017
A més del balança econòmica d’aquests mesos, el president de l’entitat, Antonio Carbonell, va destacar en relació a l’exercici actual la posada en funcionament del nou edifici central, l’obertura d’una oficina a Ibi, i el procés de renovació parcial dels membres dels òrgans de govern que s’està desenvolupant.

Quant a l’Obra Social, Caixa Ontinyent preveu gràcies a l’increment del pressupost fins a 1,7 milions d’euros de constituir la Fundació Caixa Ontinyent per a la gestió d’activitats d’inserció social i laboral, dins la qual es planteja la possibilitat de recuperar el Mont de Pietat existent entre 1884 i 1964. A més, hi ha altres projectes com la potenciació del campus universitari d’Ontinyent a través de la Fundació Universitària Vall d’Albaida; i la construcció d’un centre social en un edifici rehabilitat al carrer Major d’Ontinyent, propietat de l’entitat, on s’hi instal·laria la seu de la Fundació i serviria per a activitats d’altres col·lectius locals.

També hi ha en estudi els projectes d’ampliació de l’Escola Infantil d’Aielo de Malferit, en col·laboració amb l’ajuntament del municipi, implantada per Caixa Ontinyent en 1986; la construcció d’un centre d’Atenció a Víctimes del Delicte a Xàtiva, també en col·laboració amb l’ajuntament; un Centre de Dia de Salut Mental a Ontinyent, una col·laboració amb la Generalitat, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Adiem; i un Centre d’Alzheimer a Albaida, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Albaida.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any