L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) ha presentat aquest dimarts el disc compacte editat per l’Obra Social de Caixa Ontinyent en què es recullen interpretacions al piano de peces de set compositors de la Vall d’Albaida, autors musicals que van del segle XVIII a l’actualitat.

El disc, enregistrat el mes de gener passat al Centre Cultural Caixa Ontinyent de la mà del pianista Joanjo Albinyana, forma part del projecte Benicadell Sonor impulsat per l’IEVA amb la finalitat de recuperar la figura de compositors de música clàssica de la comarca i potenciar el reconeixement artístic d’uns músics l’obra dels quals és pràcticament desconeguda tot i la qualitat indiscutible de les seues creacions. 

Portada del CD

En aquesta primera fase, el coordinador del projecte, el doctor en Història Miquel Àngel Múrcia, ha seleccionat set autors les peces dels quals s’han incorporat al CD. Es tracta de Vicent Rodríguez Monllor (Ontinyent 1690 – 1760); Josep Melcior Gomis (Ontinyent 1791 – París 1836); Blai Maria Colomer (Bocairent 1833 – París 1917); Amanci Amorós Sirvent (Agullent 1854 – Sant Cugat del Vallés 1925); Eduard Torres Pérez (Albaida 1872 – Sevilla 1934); Joan Alborch Miñana (Salem 1973); i el mateix Joanjo Albinyana i Gil (L’Olleria, 1967). En la presentació s’ha destacat la col·laboració que han rebut de Pianos Clemente i del dissenyador gràfic del projecte, David Palmer.

El pianista Joanjo Albinyana durant el concert a Ontinyent del projecte Benicadell Sonor

Albinyana, concertista, professor superior de piano i música de cambra i pianista acompanyant al Conservatori Professional de Música d’Ontinyent, va ser també l’intèrpret d’aquestes mateixes composicions en el concert celebrat l’11 de febrer passat a la Sala Gomis d’Ontinyent. La intenció de l’IEVA és d’anar ampliant en anys posteriors la selecció a més autors de la comarca, i de fer arribar la música dels compositors de la Vall d’Albaida al públic en general a través de concerts.

El disc es podrà adquirir a les oficines de Caixa Ontinyent i en la botiga online de la web de l’Obra Social. Els socis de l’IEVA en tindran un de gratuït en condició de membres de la institució.

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb