La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha renovat aquesta setmana el contracte mixt de serveis d’operacions de crèdit i serveis financers de la Generalitat amb Caixa Ontinyent per al finançament de la Tresoreria de la Generalitat Valenciana, una renovació que s’ha efectuat amb totes les entitats del sistema financer valencià.

El secretari autonòmic d’Hisenda, Francesc Gamero, ha explicat que, encara que l’any passat es va licitar el contracte de Serveis Financers amb una duració de dos anys, la part financera té una vigència anual i a més ‘cal que les entitats subscrites accepten la renovació i adapten els seus productes als nous preus’. ‘Que totes les entitats decidisquen de continuar garantint liquiditat a la Tresoreria demostra la confiança que inspira la gestió del Consell’ ha apuntat Gamero, qui ha avançat que, per primera vegada, aquesta firma haurà de fer-se digitalment.

Els serveis que des d’Hisenda s’han renovat són els vinculats al finançament de deute a curt termini per un import total de 1.525 milions d’euros. En concret, 730 milions de pòlisses de crèdit, 755 milions de línies de confirmació de pagaments i 40 milions en préstecs a curt termini.

‘La principal conclusió de la nostra reunió amb les entitats financeres és que l’Administració valenciana ha demostrat serietat en la gestió i que la Generalitat Valenciana torna a ser, per fi, una institució que genera confiança’, ha apuntat el secretari autonòmic i ha destacat que, a més, gràcies a l’aplicació del principi de prudència financera en l’acord els costos financers ‘continuaran sent molt reduïts, un treball que ha sigut possible gràcies a la coordinació de les dues secretàries autonòmiques de la Conselleria d’Hisenda’.

Les entitats financeres adjudicatàries del contracte, a més de Caixa Ontinyent, són Abanca, Banc Cooperatiu, Bankia, BBVA, Caixa d’Enginyers, CaixaBank, Cajamar, Ibercaja, Sabadell i Santander.

A més del finançament, en aquest contracte s’inclouen també els serveis bancaris de comptes, recaptació, cobraments i pagaments, entre més serveis necessaris per al funcionament de la Tresoreria de la Generalitat i de relació de l’Administració valenciana amb la ciutadania.

Hi ha també la gestió de la recaptació de tributs, els dipòsits de fiances i els serveis habituals per als comptes bancaris de la Tresoreria de la Generalitat (pagaments, transferències, ingressos de xecs, transferències a l’estranger, etc.); dins d’aquests comptes s’inclouen els de centres docents públics no universitaris, els de les institucions de la Generalitat i els operatius del sector públic.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.