Caixa Ontinyent renova el contracte de serveis financers per a la Generalitat

  • L'han signat les onze entitats financeres que ja treballen amb el Consell

VilaWeb
Redacció / EP
03.02.2018 - 17:44
Actualització: 03.02.2018 - 18:44

La secretària autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, i el director de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, han signat aquest dissabte amb representants de Caixa Ontinyent i de deu entitats bancàries més el contracte de serveis d’operacions de crèdit i serveis financers per al Consell. Amb aquesta renovació, ‘la banca mostra la seua confiança en la solvència’ de la institució, ha destacat la Generalitat en un comunicat.

El contracte inclou, d’una banda, la concessió de línies de crèdit i, d’altra, els serveis bancaris de comptes, recaptació, cobraments i pagaments, entre més, necessaris per al funcionament normal de la Tresoreria de la Generalitat i del sector públic.

La responsable d’Hisenda ha destacat al respecte que ‘totes les entitats del sistema financer valencià han mantingut la permanència en el contracte de finançament per a la Generalitat i l’Institut Valencià de Finances durant un any més’.

La licitació inclou el finançament de més de 2.253,3 milions de deute a curt termini, dels quals 2.133,3 milions corresponen a la Generalitat i 120 a l’IVF. El total de la Generalitat engloba 785.300.000 de pòlisses de crèdit, 1.175,5 milions de línies de ‘confirmació’ i 172.500.000 en préstecs a curt termini.

El contracte, que va entrar en vigor el 27 de febrer de 2016, tenia una vigència de dos anys i ha estat renovat per totes les parts per un any més, i prorrogable per dos més.

‘El Consell està fent bé les coses’
A la licitació han acudit totes les entitats financeres que en el contracte vigent han estat treballant amb la Generalitat. A més de Caixa Ontinyent, hi ha CaixaBank, Sabadell, BBVA, Bankia, Santander, Cajamar, Ibercaja, Caixa d’Enginyers, el Banc Cooperatiu i Abanca.

La secretària autonòmica ha assegurat que ‘les entitats financeres confien en la solvència de la Generalitat i en el creixement sostingut de la nostra economia’. ‘És la millor mostra que el Consell està fent bé les coses. En legislatures anteriors l’administració pública valenciana va tenir problemes per adjudicar la licitació dels serveis financers. Això és cosa del passat. Ara generem confiança’, ha afegit.

Atenent al plec de condicions d’aquest contracte, els serveis financers que presten les entitats bancàries són, entre més, l’obertura de comptes operatius, la contractació de pòlisses de crèdit –per Tresoreria i IVF–, préstecs de tresoreria i ‘confirmació’ a proveïdors de la Generalitat, la gestió de la recaptació de tributs, els dipòsits de fiances i la gestió dels pagaments pel sistema de caixa fixa.

A més dels serveis bancaris habituals per als comptes bancaris de la Tresoreria de la Generalitat, el contracte també inclou els comptes de centres docents públics no universitaris, els comptes de les institucions i les operatives del sector públic, així com la participació en els convenis financers que realitze el govern i la col·locació d’excedents de tresoreria.

Respecte al contracte anterior, el nou contempla l’ampliació dels mitjans de pagament que l’administració de la Generalitat pretén d’implementar per facilitar als contribuents realitzar els ingressos. Així, a més de terminals de punt de venda, tant físics com virtuals, i caixers automàtics, el contracte preveu el desenvolupament d’aplicacions online per al pagament per targeta o transferència en línia sense cost per al contribuent.

Compromís social a la baremació
Per ‘l’interès general’, en la valoració de les propostes presentades pels licitadors s’han inclòs criteris de baremació on s’ha tingut en compte el compromís social de l’entitat financera en cas d’empat.

Així, ha valorat les entitats que acrediten que no apliquen actuacions de desnonament d’ocupants d’habitatges en el marc de processos judicials d’execució hipotecària, i que ofereixen la possibilitat de dació en pagament als seus deutors hipotecaris, a més de la possibilitat de lloguer social.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any