Els resultats de 2020 de Caixa Ontinyent mostren un benefici net, després d’impostos -1,6 milions-, de 4,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un 22,74% inferior al del 2019.

Ho ha comunicat l’entitat després de l’assemblea general celebrada anit en la qual ha triat els nous membres del Consell d’Administració i culmina així la renovació parcial i ha aprovat els comptes de 2020.

Dinamitzar l’economia de la zona, facilitar l’accés als serveis digitals, implicar-se en la sostenibilitat del model econòmic, social i mediambiental i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic, són les principals línies d’actuació marcades en l’assemblea per a 2021.

L’Assemblea General ordinària i extraordinària s’ha celebrat, amb assistència de 41 dels 47 membres que la conformen, és a dir, el 87,23% dels consellers generals.

El resultat de l’entitat millora les expectatives d’un exercici tan atípic malgrat destinar 4,4 milions d’euros a sanejaments i provisions, majoritàriament en previsió d’efectes futurs de la pandèmia, han indicat les fonts.

Els guanys, que en línia amb les recomanacions dels supervisors es destinaran íntegrament a reserves, situen el nivell de capital CET1 en el 14,38% a 31-12-2020 (actualment 14,72%), molt per damunt de l’exigit pel Banc d’Espanya.

La morositat es manté en el 3,53%, molt similar a la de l’any anterior, amb una cobertura del 158,80%.

Renovació de càrrecs

Els membres nous del Consell d’Administració i el de Control prendran possessió del càrrec en unes setmanes, i es preveu també que, si es compleixen les expectatives, al juliol es faça efectiu el recanvi en la presidència de l’entitat. L’actual vice-president, José Pla Barber, substituirà Antonio Carbonell en compliment d’un pacte.

En el Consell d’Administració s’han renovat 4 dels 9 llocs que el componen, amb la incorporació de Santiago Aniceto i Immaculada Portero com a independents, i Leticia Prats i Mariola Rico com a conselleres generals.

En el de Control, la renovació ha afectat 3 dels 4 llocs que la componen: repeteix com a independent María José Molina, i s’incorporen com a consellers generals Jorge Galiana i Juan Roberto Llin.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.