Cap de setmana de presentacions de llibres

VilaWeb
Redacció
22.01.2016 - 15:22
Actualització: 22.01.2016 - 16:22

La biblioteca pública de l’Olleria acull aquest divendres la presentació del llibre ‘Els noms dels éssers naturals. Recerques etnobiològiques a la Vall d’Albaida’, un imponent treball que aplega coneixements sobre biologia, lèxic i cultura popular al voltant de les espècies animals i vegetals que habiten la nostra comarca. De manera divulgativa, el llibre recull 1.400 noms populars i 800 variants lingüístiques de quasibé 700 espècies, aportats a través de 154 entrevistes realitzades al llarg de la Vall d’Albaida, il·lustrat amb 360 fotografies.

Publicat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida, el llibre és la publicació del treball resultant del projecte premiat en el 10é Premi d’Investigació de la Vall d’Albaida, obra de Josep E. Oltra, J. Daniel Climent i Antoni Conca. La presentació serà a les 20.00.

També divendres, però a les 19.30, es presenta al Casal Jaume I (al carrer de Joan XXIII, 10 d’Ontinyent) el llibre ‘Fungicultura, cultiva bolets a casa’, d’Antoni Gandia, enginyer tècnic forestal i màster en Biotecnologia Molecular de Plantes. Aquest volum, publicat per Caixa Ontinyent, ofereix informació per saber com cultivar bolets a casa, de manera també professional, i quin són els seus usos medicinals, per restaurar ecosistemes i per a convertir-los en elements de restauració en formatges, cerveses i més.

I mitja hora abans, en aquest cas a la Casa de Cultura d’Ontinyent, l’ontinyentina M. Carmen Martínez Tortosa presentarà el seu llibre ‘La fibromialgia, mi hija y yo’, una obra autobiogràfica editada per TXT Editorial amb caràcter benèfic. Els guanys que genere la publicació es destinaran a la lluita contra la síndrome Idic15 i la fibromiàlgia.

El llibre està basat en les vivències de la pròpia autora, afectada de fibromiàlgia i amb una filla discapacitada, acompanyades d’escrits d’altres autors com són Marian Arlandis, Miguel Montagud o Miguel Ángel Orquín.

Dissabte, riuraus

Els riuraus. L’elaboració de la pansa’ és el títol del llibre que l’autor, Carlos V. Fuster, presentarà dissabte al saló de plens de l’Ajuntament de Llutxent, a les 19.00, amb la participació de Ludi Huguet i Joan Mahiques.

Es tracta d’una descripció detallada de tot el procés d’elaboració i comercialització de la pansa, de la recuperació del treball de l’escaldà i de l’arquitectura dels riuraus, amb un important treball de recuperació del lèxic relacionat amb aquesta producció. L’acte acabarà amb un tast de panses mistela i coca.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any