Carmen Alborch: ‘El feminisme l’haurien de declarar Patrimoni Immaterial de la Humanitat’

  • Ha recollit aquest dimarts l'Alta Distinció de la Generalitat

VilaWeb
Redacció / EP
09.10.2018 - 22:27
Actualització: 10.10.2018 - 00:27

Carmen Alborch (Castelló de Rugat, 1947), ha recollit aquest dimarts, 9 d’octubre, l’Alta Distinció de la Generalitat en l’acte institucional de lliurament. En la seua intervenció ha expressat el convenciment que ‘el feminisme, com que ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes, hauria de ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat’.

Alborch ha declarat, en nom dels guardonats, el ‘sentiment d’agraïment’ que naix a ‘tots del cor pel reconeixement de la labor de cadascun’, i ha donat les ‘gràcies col·lectives’ i ‘personals’. ‘El talent moltes vegades està ocult i, en ocasions com aquesta, aflora’, ha afegit.

A més, ha destacat que els premiats per la Generalitat han estat ‘lluitant contra els sostres de vidre’ i són ‘homes i dones que han lluitat perquè existisca un món millor.’ En el seu parlament, s’ha mostrat ‘molt orgullosa’ de compartir premi amb el dispositiu d’acollida ‘Esperança del Mediterrani’ que va fer possible l’arribada a València del vaisell Aquarius, on viatjaven 620 immigrants, que és, al seu entendre, una ‘mostra de la solidaritat’ de la societat.

Els membres del dispositiu i la resta de premiats, ha ressaltat Alborch, ‘comparteixen una motivació vital: construir i lluitar per un món millor’, una meta per la qual treballaran ‘fins a l’últim sospir.’

Segons ha expressat, hi ha ‘dues paraules imprescindibles en el nostre vocabulari’, la ‘lluita’ i l’’esperança’. Alborch ha subratllat també el constatable efecte contagi’ que ha tingut la lluita en la societat, i ha posat el focus en el feminisme, ja que cada vegada ’se’n senten més veus’, especialment entre les joves.

Gràcies a aquest moviment, les dones compten amb ‘un espai que no han tingut mai’, ha afegit, i ha recordat també els ‘homes còmplices en la lluita’. Per això ha ressaltat que ‘hi haja dues rectores’ en les universitats valencianes ‘després de més de 600 anys’, en referència a les rectores de la Universitat de València, Mavi Mestre i de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, primeres dones en aquest càrrec i també premiades.

En aquesta línia, ha conclòs el discurs amb una reflexió: ‘El feminisme, com que ha millorat la qualitat de vida de tots els ciutadans i ciutadanes, hauria de ser declarat Patrimoni Immaterial de la Humanitat.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any